Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā |
6. ஆராமவக்³கோ³
6. Ārāmavaggo
1. பட²மஸிக்கா²பத³வண்ணனா
1. Paṭhamasikkhāpadavaṇṇanā
1025. ஆராமவக்³க³ஸ்ஸ பட²மஸிக்கா²பதே³ – பரிக்கே²பங் அதிக்காமெந்தியா, உபசாரங் ஓக்கமந்தியாதி எத்த² பட²மபாதே³ து³க்கடங், து³தியபாதே³ பாசித்தியங்.
1025. Ārāmavaggassa paṭhamasikkhāpade – parikkhepaṃ atikkāmentiyā, upacāraṃ okkamantiyāti ettha paṭhamapāde dukkaṭaṃ, dutiyapāde pācittiyaṃ.
1027. ஸீஸானுலோகிகாதி பட²மங் பவிஸந்தீனங் பி⁴க்கு²னீனங் ஸீஸங் அனுலோகெந்தீ பவிஸதி, அனாபத்தி. யத்த² பி⁴க்கு²னியோதி யத்த² பி⁴க்கு²னியோ பட²மதரங் பவிஸித்வா ஸஜ்ஜா²யசேதியவந்த³னாதீ³னி கரொந்தி, தத்த² தாஸங் ஸந்திகங் க³ச்சா²மீதி க³ந்துங் வட்டதி. ஆபதா³ஸூதி கேனசி உபத்³து³தா ஹோதி, ஏவரூபாஸு ஆபதா³ஸு பவிஸிதுங் வட்டதி. ஸேஸங் உத்தானமேவ.
1027.Sīsānulokikāti paṭhamaṃ pavisantīnaṃ bhikkhunīnaṃ sīsaṃ anulokentī pavisati, anāpatti. Yattha bhikkhuniyoti yattha bhikkhuniyo paṭhamataraṃ pavisitvā sajjhāyacetiyavandanādīni karonti, tattha tāsaṃ santikaṃ gacchāmīti gantuṃ vaṭṭati. Āpadāsūti kenaci upaddutā hoti, evarūpāsu āpadāsu pavisituṃ vaṭṭati. Sesaṃ uttānameva.
து⁴ரனிக்கே²பஸமுட்டா²னங் – கிரியாகிரியங், ஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், ஸசித்தகங், பண்ணத்திவஜ்ஜங், காயகம்மங், வசீகம்மங், திசித்தங், திவேத³னந்தி.
Dhuranikkhepasamuṭṭhānaṃ – kiriyākiriyaṃ, saññāvimokkhaṃ, sacittakaṃ, paṇṇattivajjaṃ, kāyakammaṃ, vacīkammaṃ, ticittaṃ, tivedananti.
பட²மஸிக்கா²பத³ங்.
Paṭhamasikkhāpadaṃ.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³ • Bhikkhunīvibhaṅga / 1. பட²மஸிக்கா²பத³ங் • 1. Paṭhamasikkhāpadaṃ
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 1. பட²மாதி³ஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 1. Paṭhamādisikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 1. பட²மஸிக்கா²பத³-அத்த²யோஜனா • 1. Paṭhamasikkhāpada-atthayojanā