Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / கங்கா²விதரணீ-அபி⁴னவ-டீகா • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    8. பட²மஉச்சாரச²ட்³ட³னஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    8. Paṭhamauccārachaḍḍanasikkhāpadavaṇṇanā

    திரோகுட்டேதி க⁴ரகுட்டஸ்ஸ பரபா⁴கே³. திரோபாகாரேதி பரிக்கே²பபாகாரஸ்ஸ திரோபா⁴கே³, தே ச கோ² குட்டபாகாரா இட்ட²கஸிலதா³ரூனங் வஸேன திப்பகாராதி ஆஹ ‘‘யஸ்ஸ கஸ்ஸசி குட்டஸ்ஸ வா பாகாரஸ்ஸ வா பரதோ’’தி. ஸப்³பா³னிபேதானி ஏகதோ ச²ட்³டெ³ந்தியாதி ஏதானி சத்தாரிபி வத்தூ²னி ஏகதோ ச²ட்³டெ³ந்தியா. பாடேக்கங் பன ச²ட்³டெ³ந்தியா வத்து²க³ணனாய ஆபத்தியோ. ஆணத்தியம்பி ஏஸேவ நயோ.

    Tirokuṭṭeti gharakuṭṭassa parabhāge. Tiropākāreti parikkhepapākārassa tirobhāge, te ca kho kuṭṭapākārā iṭṭhakasiladārūnaṃ vasena tippakārāti āha ‘‘yassa kassaci kuṭṭassa vā pākārassa vā parato’’ti. Sabbānipetāni ekato chaḍḍentiyāti etāni cattāripi vatthūni ekato chaḍḍentiyā. Pāṭekkaṃ pana chaḍḍentiyā vatthugaṇanāya āpattiyo. Āṇattiyampi eseva nayo.

    பி⁴க்கு²ஸ்ஸ து³க்கடந்தி பி⁴க்கு²ஸ்ஸ ஸப்³ப³த்த² து³க்கடங்.

    Bhikkhussa dukkaṭanti bhikkhussa sabbattha dukkaṭaṃ.

    பட²மஉச்சாரச²ட்³ட³னஸிக்கா²பத³வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Paṭhamauccārachaḍḍanasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact