Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā |
8. பட²மஉபக்க²டஸிக்கா²பத³வண்ணனா
8. Paṭhamaupakkhaṭasikkhāpadavaṇṇanā
527-8. அபி ஹோதி சித்தந்தி அத்தோ². மெய்யாதி பாட²ஸ்ஸ மய்ஹந்தி அத்தோ². ந இமே ஸுகரா, ‘‘ந இமேஸங் ஸுகரா’’தி வா பாடோ². ‘‘தஸ்ஸ ந இமேஸங் ஸுகரா அச்சா²தே³துந்தி அத்தோ²’’தி லிகி²தங். ‘‘புப்³பே³ அப்பவாரிதோ’’தி வசனதோ தஸ்மிங் க²ணே பவாரிதோபி அப்பவாரிதோவ ஹோதீதி.
527-8. Api hoti cittanti attho. Meyyāti pāṭhassa mayhanti attho. Na ime sukarā, ‘‘na imesaṃ sukarā’’ti vā pāṭho. ‘‘Tassa na imesaṃ sukarā acchādetunti attho’’ti likhitaṃ. ‘‘Pubbe appavārito’’ti vacanato tasmiṃ khaṇe pavāritopi appavāritova hotīti.
பட²மஉபக்க²டஸிக்கா²பத³வண்ணனா நிட்டி²தா.
Paṭhamaupakkhaṭasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 8. உபக்க²டஸிக்கா²பத³ங் • 8. Upakkhaṭasikkhāpadaṃ
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / 8. பட²மஉபக்க²டஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 8. Paṭhamaupakkhaṭasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 8. பட²மஉபக்க²டஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 8. Paṭhamaupakkhaṭasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 8. பட²மஉபக்க²டஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 8. Paṭhamaupakkhaṭasikkhāpadavaṇṇanā