Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi

    படிச்ச²ன்னபரிவாஸகதா²

    Paṭicchannaparivāsakathā

    102. யா பாளி வுத்தாதி ஸம்ப³ந்தோ⁴.

    102. Yā pāḷi vuttāti sambandho.

    108. ததோதி பாளிதோ. தங் ஆபத்திந்தி தங் அந்தராபத்திங். அஸ்ஸாதி பி⁴க்கு²ஸ்ஸ. நிக்கி²த்தவத்தோ பி⁴க்கூ²தி ஸம்ப³ந்தோ⁴, ஹுத்வாதி வா. ஸோதி பி⁴க்கு², டி²தோ ஹுத்வாதி ஸம்ப³ந்தோ⁴. தஸ்ஸா ஆபத்தியாதி தஸ்ஸா அந்தராபத்தியா. படிச்ச²ன்னா ஹோதீதி அந்தராபத்திபி படிச்ச²ன்னா ஹோதி . தஸ்மிம்பீதி மூலாய படிகஸ்ஸனேபி. மக்கி²தாதி பிஸிதா, த⁴ங்ஸிதா வா. மக்கி²யந்தி பிஸியந்தி, த⁴ங்ஸியந்தீதி வா மக்கி²தா, பரிவுத்த²தி³வஸா. ததோதி பாளிதோ பரந்தி ஸம்ப³ந்தோ⁴. பரதோபி ஏஸேவ நயோ. ஏவந்திஆதி³ நிக³மனங். படிச்ச²ன்னவாரே த³ஸ்ஸிதா ஹொந்தீதி ஸம்ப³ந்தோ⁴.

    108.Tatoti pāḷito. Taṃ āpattinti taṃ antarāpattiṃ. Assāti bhikkhussa. Nikkhittavatto bhikkhūti sambandho, hutvāti vā. Soti bhikkhu, ṭhito hutvāti sambandho. Tassā āpattiyāti tassā antarāpattiyā. Paṭicchannā hotīti antarāpattipi paṭicchannā hoti . Tasmimpīti mūlāya paṭikassanepi. Makkhitāti pisitā, dhaṃsitā vā. Makkhiyanti pisiyanti, dhaṃsiyantīti vā makkhitā, parivutthadivasā. Tatoti pāḷito paranti sambandho. Paratopi eseva nayo. Evantiādi nigamanaṃ. Paṭicchannavāre dassitā hontīti sambandho.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / சூளவக்³க³பாளி • Cūḷavaggapāḷi
    ஏகாஹப்படிச்ச²ன்னபரிவாஸங் • Ekāhappaṭicchannaparivāsaṃ
    பஞ்சாஹப்படிச்ச²ன்னபரிவாஸோ • Pañcāhappaṭicchannaparivāso

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / சூளவக்³க³-அட்ட²கதா² • Cūḷavagga-aṭṭhakathā / படிச்ச²ன்னபரிவாஸகதா² • Paṭicchannaparivāsakathā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā
    பரிவாஸகதா²வண்ணனா • Parivāsakathāvaṇṇanā
    படிச்ச²ன்னபரிவாஸகதா²வண்ணனா • Paṭicchannaparivāsakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact