Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā

    5. பாடிதே³ஸனீயகண்ட³ங் (பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³வண்ணனா)

    5. Pāṭidesanīyakaṇḍaṃ (bhikkhunīvibhaṅgavaṇṇanā)

    பாடிதே³ஸனீயஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    Pāṭidesanīyasikkhāpadavaṇṇanā

    பாடிதே³ஸனீயா நாம, கு²த்³த³கானங் அனந்தரா;

    Pāṭidesanīyā nāma, khuddakānaṃ anantarā;

    யே த⁴ம்மா அட்ட² ஆருள்ஹா, ஸங்கே²பேனேவ ஸங்க³ஹங்;

    Ye dhammā aṭṭha āruḷhā, saṅkhepeneva saṅgahaṃ;

    தேஸங் பவத்ததே ஏஸா, ஸங்கே²பேனேவ வண்ணனா.

    Tesaṃ pavattate esā, saṅkhepeneva vaṇṇanā.

    1228. யானி ஹி எத்த² பாளியங் ஸப்பிதேலாதீ³னி நித்³தி³ட்டா²னி, தானியேவ விஞ்ஞாபெத்வா பு⁴ஞ்ஜந்தியா பாடிதே³ஸனீயா. பாளிவினிமுத்தகேஸு பன ஸப்³பே³ஸு து³க்கடங். ஸேஸமெத்த² உத்தானமேவ. அட்ட²வித⁴ம்பி பனேதங் பாடிதே³ஸனீயங் சதுஸமுட்டா²னங் – காயதோ காயவாசதோ காயசித்ததோ காயவாசாசித்ததோ ச ஸமுட்டா²தி, கிரியங் நோஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், அசித்தகங், பண்ணத்திவஜ்ஜங், காயகம்மங், வசீகம்மங், திசித்தங், திவேத³னந்தி.

    1228. Yāni hi ettha pāḷiyaṃ sappitelādīni niddiṭṭhāni, tāniyeva viññāpetvā bhuñjantiyā pāṭidesanīyā. Pāḷivinimuttakesu pana sabbesu dukkaṭaṃ. Sesamettha uttānameva. Aṭṭhavidhampi panetaṃ pāṭidesanīyaṃ catusamuṭṭhānaṃ – kāyato kāyavācato kāyacittato kāyavācācittato ca samuṭṭhāti, kiriyaṃ nosaññāvimokkhaṃ, acittakaṃ, paṇṇattivajjaṃ, kāyakammaṃ, vacīkammaṃ, ticittaṃ, tivedananti.

    பாடிதே³ஸனீயவண்ணனா நிட்டி²தா.

    Pāṭidesanīyavaṇṇanā niṭṭhitā.

    பாடிதே³ஸனீயகண்ட³ங் நிட்டி²தங்.

    Pāṭidesanīyakaṇḍaṃ niṭṭhitaṃ.

    ஸேகி²யா பன உத்³தி³ட்டா², யே த⁴ம்மா பஞ்சஸத்ததி;

    Sekhiyā pana uddiṭṭhā, ye dhammā pañcasattati;

    தேஸங் அனந்தராயேவ, ஸத்தாதி⁴கரணவ்ஹயா.

    Tesaṃ anantarāyeva, sattādhikaraṇavhayā.

    மஹாவிப⁴ங்கே³ யோ வுத்தோ, தேஸங் அத்த²வினிச்ச²யோ;

    Mahāvibhaṅge yo vutto, tesaṃ atthavinicchayo;

    பி⁴க்கு²னீனங் விப⁴ங்கே³பி, தாதி³ஸங்யேவ தங் விதூ³.

    Bhikkhunīnaṃ vibhaṅgepi, tādisaṃyeva taṃ vidū.

    யஸ்மா தஸ்மா விஸுங் தேஸங், த⁴ம்மானங் அத்த²வண்ணனா;

    Yasmā tasmā visuṃ tesaṃ, dhammānaṃ atthavaṇṇanā;

    ந வுத்தா தத்த² யா வுத்தா, வுத்தாயேவ ஹி ஸா இதா⁴தி.

    Na vuttā tattha yā vuttā, vuttāyeva hi sā idhāti.

    ஸமந்தபாஸாதி³காய வினயஸங்வண்ணனாய

    Samantapāsādikāya vinayasaṃvaṇṇanāya

    பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Bhikkhunīvibhaṅgavaṇṇanā niṭṭhitā.

    ஸப்³பா³ஸவபஹங் ஏஸா, நிட்டி²தா வண்ணனா யதா²;

    Sabbāsavapahaṃ esā, niṭṭhitā vaṇṇanā yathā;

    ஸப்³பா³ஸவபஹங் மக்³க³ங், பத்வா பஸ்ஸந்து நிப்³பு³திந்தி.

    Sabbāsavapahaṃ maggaṃ, patvā passantu nibbutinti.

    உப⁴தோவிப⁴ங்க³ட்ட²கதா² நிட்டி²தா.

    Ubhatovibhaṅgaṭṭhakathā niṭṭhitā.




    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³ • Bhikkhunīvibhaṅga / 1. பட²மபாடிதே³ஸனீயஸிக்கா²பத³ங் • 1. Paṭhamapāṭidesanīyasikkhāpadaṃ

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / பாடிதே³ஸனீயஸிக்கா²பத³வண்ணனா • Pāṭidesanīyasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / பாடிதே³ஸனீயஸிக்கா²பத³வண்ணனா • Pāṭidesanīyasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 5. பாடிதே³ஸனீயஸிக்கா²பத³-அத்த²யோஜனா • 5. Pāṭidesanīyasikkhāpada-atthayojanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact