Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā |
பாதிமொக்கு²த்³தே³ஸகஅஜ்ஜே²ஸனாதி³கதா²வண்ணனா
Pātimokkhuddesakaajjhesanādikathāvaṇṇanā
155. ‘‘தே²ராதி⁴கங் பாதிமொக்க²’’ந்தி வத்வாபி பச்சா² அவிஸேஸேன ‘‘யோ தத்த² ப்³யத்தோ படிப³லோ, தஸ்ஸாதெ⁴ய்ய’’ந்தி வுத்தத்தா ‘‘ப⁴ந்தே’’தி வசனங் தே²ரஸ்ஸாபி அத்தீ²தி ஸித்³த⁴ங் ஹோதி. ‘‘க³ச்சா²வுஸோ ஸங்கி²த்தேன வா வித்தா²ரேன வா’’தி வசனதோ அஸதிபி அந்தராயே தா²மங் பமாணந்தி ஸித்³த⁴ங் ஹோதி.
155. ‘‘Therādhikaṃ pātimokkha’’nti vatvāpi pacchā avisesena ‘‘yo tattha byatto paṭibalo, tassādheyya’’nti vuttattā ‘‘bhante’’ti vacanaṃ therassāpi atthīti siddhaṃ hoti. ‘‘Gacchāvuso saṃkhittena vā vitthārena vā’’ti vacanato asatipi antarāye thāmaṃ pamāṇanti siddhaṃ hoti.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவக்³க³பாளி • Mahāvaggapāḷi / 83. பாதிமொக்கு²த்³தே³ஸகஅஜ்ஜே²ஸனாதி³ • 83. Pātimokkhuddesakaajjhesanādi
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவக்³க³-அட்ட²கதா² • Mahāvagga-aṭṭhakathā / அத⁴ம்மகம்மபடிக்கோஸனாதி³கதா² • Adhammakammapaṭikkosanādikathā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / பாதிமொக்கு²த்³தே³ஸகஅஜ்ஜே²ஸனாதி³கதா²வண்ணனா • Pātimokkhuddesakaajjhesanādikathāvaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / அத⁴ம்மகம்மபடிக்கோஸனாதி³கதா²வண்ணனா • Adhammakammapaṭikkosanādikathāvaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 83. பாதிமொக்கு²த்³தே³ஸகஅஜ்ஜே²ஸனாதி³கதா² • 83. Pātimokkhuddesakaajjhesanādikathā