Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    2. படிபதா³ஸுத்தவண்ணனா

    2. Paṭipadāsuttavaṇṇanā

    44. து³தியே து³க்க²ஸமுத³யகா³மினீ ஸமனுபஸ்ஸனாதி யஸ்மா ஸக்காயோ து³க்க²ங், தஸ்ஸ ச ஸமுத³யகா³மினீ படிபதா³ நாம ‘‘ரூபங் அத்ததோ ஸமனுபஸ்ஸதீ’’தி ஏவங் தி³ட்டி²ஸமனுபஸ்ஸனா வுத்தா, தஸ்மா து³க்க²ஸமுத³யகா³மினீ ஸமனுபஸ்ஸனாதி அயமெத்த² அத்தோ² ஹோதி. து³க்க²னிரோத⁴கா³மினீ ஸமனுபஸ்ஸனாதி எத்த² ஸஹ விபஸ்ஸனாய சதுமக்³க³ஞாணங் ‘‘ஸமனுபஸ்ஸனா’’தி வுத்தங். இதி இமஸ்மிங் ஸுத்தே வட்டவிவட்டங் கதி²தங். து³தியங்.

    44. Dutiye dukkhasamudayagāminī samanupassanāti yasmā sakkāyo dukkhaṃ, tassa ca samudayagāminī paṭipadā nāma ‘‘rūpaṃ attato samanupassatī’’ti evaṃ diṭṭhisamanupassanā vuttā, tasmā dukkhasamudayagāminī samanupassanāti ayamettha attho hoti. Dukkhanirodhagāminī samanupassanāti ettha saha vipassanāya catumaggañāṇaṃ ‘‘samanupassanā’’ti vuttaṃ. Iti imasmiṃ sutte vaṭṭavivaṭṭaṃ kathitaṃ. Dutiyaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 2. படிபதா³ஸுத்தங் • 2. Paṭipadāsuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 2. படிபதா³ஸுத்தவண்ணனா • 2. Paṭipadāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact