Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / சூளவக்³க³பாளி • Cūḷavaggapāḷi

    படிப்பஸ்ஸம்பே⁴தப்³ப³தேசத்தாலீஸகங்

    Paṭippassambhetabbatecattālīsakaṃ

    73. ‘‘பஞ்சஹி , பி⁴க்க²வே, அங்கே³ஹி ஸமன்னாக³தஸ்ஸ பி⁴க்கு²னோ, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³, உக்கே²பனீயகம்மங் படிப்பஸ்ஸம்பே⁴தப்³ப³ங். ந உபஸம்பாதே³தி, ந நிஸ்ஸயங் தே³தி, ந ஸாமணேரங் உபட்டா²பேதி, ந பி⁴க்கு²னோவாத³கஸம்முதிங் ஸாதி³யதி, ஸம்மதோபி பி⁴க்கு²னியோ ந ஓவத³தி – இமேஹி கோ², பி⁴க்க²வே, பஞ்சஹங்கே³ஹி ஸமன்னாக³தஸ்ஸ பி⁴க்கு²னோ, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³, உக்கே²பனீயகம்மங் படிப்பஸ்ஸம்பே⁴தப்³ப³ங்.

    73. ‘‘Pañcahi , bhikkhave, aṅgehi samannāgatassa bhikkhuno, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge, ukkhepanīyakammaṃ paṭippassambhetabbaṃ. Na upasampādeti, na nissayaṃ deti, na sāmaṇeraṃ upaṭṭhāpeti, na bhikkhunovādakasammutiṃ sādiyati, sammatopi bhikkhuniyo na ovadati – imehi kho, bhikkhave, pañcahaṅgehi samannāgatassa bhikkhuno, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge, ukkhepanīyakammaṃ paṭippassambhetabbaṃ.

    ‘‘அபரேஹிபி, பி⁴க்க²வே, பஞ்சஹங்கே³ஹி ஸமன்னாக³தஸ்ஸ பி⁴க்கு²னோ, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³, உக்கே²பனீயகம்மங் படிப்பஸ்ஸம்பே⁴தப்³ப³ங். யாய ஆபத்தியா ஸங்கே⁴ன, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³, உக்கே²பனீயகம்மங் கதங் ஹோதி தங் ஆபத்திங் ந ஆபஜ்ஜதி, அஞ்ஞங் வா தாதி³ஸிகங் , ததோ வா பாபிட்ட²தரங்; கம்மங் ந க³ரஹதி, கம்மிகே ந க³ரஹதி – இமேஹி கோ², பி⁴க்க²வே, பஞ்சஹங்கே³ஹி ஸமன்னாக³தஸ்ஸ பி⁴க்கு²னோ, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³, உக்கே²பனீயகம்மங் படிப்பஸ்ஸம்பே⁴தப்³ப³ங்…பே॰….

    ‘‘Aparehipi, bhikkhave, pañcahaṅgehi samannāgatassa bhikkhuno, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge, ukkhepanīyakammaṃ paṭippassambhetabbaṃ. Yāya āpattiyā saṅghena, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge, ukkhepanīyakammaṃ kataṃ hoti taṃ āpattiṃ na āpajjati, aññaṃ vā tādisikaṃ , tato vā pāpiṭṭhataraṃ; kammaṃ na garahati, kammike na garahati – imehi kho, bhikkhave, pañcahaṅgehi samannāgatassa bhikkhuno, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge, ukkhepanīyakammaṃ paṭippassambhetabbaṃ…pe….

    ‘‘அட்ட²ஹி, பி⁴க்க²வே, அங்கே³ஹி ஸமன்னாக³தஸ்ஸ பி⁴க்கு²னோ, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³, உக்கே²பனீயகம்மங் படிப்பஸ்ஸம்பே⁴தப்³ப³ங். ந பகதத்தஸ்ஸ பி⁴க்கு²னோ உபோஸத²ங் ட²பேதி, ந பவாரணங் ட²பேதி, ந ஸவசனீயங் கரோதி, ந அனுவாத³ங் பட்ட²பேதி, ந ஓகாஸங் காரேதி, ந சோதே³தி, ந ஸாரேதி, ந பி⁴க்கூ²ஹி ஸம்பயோஜேதி – இமேஹி கோ², பி⁴க்க²வே, அட்ட²ஹங்கே³ஹி ஸமன்னாக³தஸ்ஸ பி⁴க்கு²னோ, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³, உக்கே²பனீயகம்மங் படிப்பஸ்ஸம்பே⁴தப்³ப³ங்’’.

    ‘‘Aṭṭhahi, bhikkhave, aṅgehi samannāgatassa bhikkhuno, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge, ukkhepanīyakammaṃ paṭippassambhetabbaṃ. Na pakatattassa bhikkhuno uposathaṃ ṭhapeti, na pavāraṇaṃ ṭhapeti, na savacanīyaṃ karoti, na anuvādaṃ paṭṭhapeti, na okāsaṃ kāreti, na codeti, na sāreti, na bhikkhūhi sampayojeti – imehi kho, bhikkhave, aṭṭhahaṅgehi samannāgatassa bhikkhuno, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge, ukkhepanīyakammaṃ paṭippassambhetabbaṃ’’.

    பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³ உக்கே²பனீயகம்மே

    Pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge ukkhepanīyakamme

    படிப்பஸ்ஸம்பே⁴தப்³ப³தேசத்தாலீஸகங் நிட்டி²தங்.

    Paṭippassambhetabbatecattālīsakaṃ niṭṭhitaṃ.

    74. ‘‘ஏவஞ்ச பன, பி⁴க்க²வே, படிப்பஸ்ஸம்பே⁴தப்³ப³ங். தேன, பி⁴க்க²வே, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³, உக்கே²பனீயகம்மகதேன பி⁴க்கு²னா ஸங்க⁴ங் உபஸங்கமித்வா ஏகங்ஸங் உத்தராஸங்க³ங் கரித்வா வுட்³டா⁴னங் பி⁴க்கூ²னங் பாதே³ வந்தி³த்வா உக்குடிகங் நிஸீதி³த்வா அஞ்ஜலிங் பக்³க³ஹெத்வா ஏவமஸ்ஸ வசனீயோ – ‘அஹங், ப⁴ந்தே, ஸங்கே⁴ன, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³, உக்கே²பனீயகம்மகதோ ஸம்மா வத்தாமி, லோமங் பாதேமி, நெத்தா²ரங் வத்தாமி, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³, உக்கே²பனீயஸ்ஸ கம்மஸ்ஸ படிப்பஸ்ஸத்³தி⁴ங் யாசாமீ’தி. து³தியம்பி யாசிதப்³பா³. ததியம்பி யாசிதப்³பா³. ப்³யத்தேன பி⁴க்கு²னா படிப³லேன ஸங்கோ⁴ ஞாபேதப்³போ³ –

    74. ‘‘Evañca pana, bhikkhave, paṭippassambhetabbaṃ. Tena, bhikkhave, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge, ukkhepanīyakammakatena bhikkhunā saṅghaṃ upasaṅkamitvā ekaṃsaṃ uttarāsaṅgaṃ karitvā vuḍḍhānaṃ bhikkhūnaṃ pāde vanditvā ukkuṭikaṃ nisīditvā añjaliṃ paggahetvā evamassa vacanīyo – ‘ahaṃ, bhante, saṅghena, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge, ukkhepanīyakammakato sammā vattāmi, lomaṃ pātemi, netthāraṃ vattāmi, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge, ukkhepanīyassa kammassa paṭippassaddhiṃ yācāmī’ti. Dutiyampi yācitabbā. Tatiyampi yācitabbā. Byattena bhikkhunā paṭibalena saṅgho ñāpetabbo –

    ‘‘ஸுணாது மே, ப⁴ந்தே, ஸங்கோ⁴. அயங் இத்த²ன்னாமோ பி⁴க்கு² ஸங்கே⁴ன, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³, உக்கே²பனீயகம்மகதோ ஸம்மா வத்ததி, லோமங் பாதேதி, நெத்தா²ரங் வத்ததி, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³, உக்கே²பனீயஸ்ஸ கம்மஸ்ஸ படிப்பஸ்ஸத்³தி⁴ங் யாசதி. யதி³ ஸங்க⁴ஸ்ஸ பத்தகல்லங், ஸங்கோ⁴ இத்த²ன்னாமஸ்ஸ பி⁴க்கு²னோ, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³, உக்கே²பனீயகம்மங் படிப்பஸ்ஸம்பெ⁴ய்ய. ஏஸா ஞத்தி.

    ‘‘Suṇātu me, bhante, saṅgho. Ayaṃ itthannāmo bhikkhu saṅghena, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge, ukkhepanīyakammakato sammā vattati, lomaṃ pāteti, netthāraṃ vattati, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge, ukkhepanīyassa kammassa paṭippassaddhiṃ yācati. Yadi saṅghassa pattakallaṃ, saṅgho itthannāmassa bhikkhuno, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge, ukkhepanīyakammaṃ paṭippassambheyya. Esā ñatti.

    ‘‘ஸுணாது மே, ப⁴ந்தே, ஸங்கோ⁴. அயங் இத்த²ன்னாமோ பி⁴க்கு² ஸங்கே⁴ன, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³, உக்கே²பனீயகம்மகதோ ஸம்மா வத்ததி, லோமங் பாதேதி, நெத்தா²ரங் வத்ததி, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³ , உக்கே²பனீயஸ்ஸ கம்மஸ்ஸ படிப்பஸ்ஸத்³தி⁴ங் யாசதி. ஸங்கோ⁴ இத்த²ன்னாமஸ்ஸ பி⁴க்கு²னோ, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³, உக்கே²பனீயகம்மங் படிப்பஸ்ஸம்பே⁴தி. யஸ்ஸாயஸ்மதோ க²மதி இத்த²ன்னாமஸ்ஸ பி⁴க்கு²னோ, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³, உக்கே²பனீயஸ்ஸ கம்மஸ்ஸ படிப்பஸ்ஸத்³தி⁴, ஸோ துண்ஹஸ்ஸ; யஸ்ஸ நக்க²மதி, ஸோ பா⁴ஸெய்ய.

    ‘‘Suṇātu me, bhante, saṅgho. Ayaṃ itthannāmo bhikkhu saṅghena, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge, ukkhepanīyakammakato sammā vattati, lomaṃ pāteti, netthāraṃ vattati, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge , ukkhepanīyassa kammassa paṭippassaddhiṃ yācati. Saṅgho itthannāmassa bhikkhuno, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge, ukkhepanīyakammaṃ paṭippassambheti. Yassāyasmato khamati itthannāmassa bhikkhuno, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge, ukkhepanīyassa kammassa paṭippassaddhi, so tuṇhassa; yassa nakkhamati, so bhāseyya.

    ‘‘து³தியம்பி ஏதமத்த²ங் வதா³மி…பே॰… ததியம்பி ஏதமத்த²ங் வதா³மி – ஸுணாது மே, ப⁴ந்தே, ஸங்கோ⁴. அயங் இத்த²ன்னாமோ பி⁴க்கு² ஸங்கே⁴ன, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³, உக்கே²பனீயகம்மகதோ ஸம்மா வத்ததி, லோமங் பாதேதி, நெத்தா²ரங் வத்ததி, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³ உக்கே²பனீயஸ்ஸ கம்மஸ்ஸ படிப்பஸ்ஸத்³தி⁴ங் யாசதி. ஸங்கோ⁴ இத்த²ன்னாமஸ்ஸ பி⁴க்கு²னோ, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³, உக்கே²பனீயகம்மங் படிப்பஸ்ஸம்பே⁴தி. யஸ்ஸாயஸ்மதோ க²மதி இத்த²ன்னாமஸ்ஸ பி⁴க்கு²னோ, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³, உக்கே²பனீயஸ்ஸ கம்மஸ்ஸ படிப்பஸ்ஸத்³தி⁴, ஸோ துண்ஹஸ்ஸ; யஸ்ஸ நக்க²மதி, ஸோ பா⁴ஸெய்ய.

    ‘‘Dutiyampi etamatthaṃ vadāmi…pe… tatiyampi etamatthaṃ vadāmi – suṇātu me, bhante, saṅgho. Ayaṃ itthannāmo bhikkhu saṅghena, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge, ukkhepanīyakammakato sammā vattati, lomaṃ pāteti, netthāraṃ vattati, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge ukkhepanīyassa kammassa paṭippassaddhiṃ yācati. Saṅgho itthannāmassa bhikkhuno, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge, ukkhepanīyakammaṃ paṭippassambheti. Yassāyasmato khamati itthannāmassa bhikkhuno, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge, ukkhepanīyassa kammassa paṭippassaddhi, so tuṇhassa; yassa nakkhamati, so bhāseyya.

    ‘‘படிப்பஸ்ஸத்³த⁴ங் ஸங்கே⁴ன இத்த²ன்னாமஸ்ஸ பி⁴க்கு²னோ, பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³, உக்கே²பனீயகம்மங். க²மதி ஸங்க⁴ஸ்ஸ, தஸ்மா துண்ஹீ, ஏவமேதங் தா⁴ரயாமீ’’தி.

    ‘‘Paṭippassaddhaṃ saṅghena itthannāmassa bhikkhuno, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge, ukkhepanīyakammaṃ. Khamati saṅghassa, tasmā tuṇhī, evametaṃ dhārayāmī’’ti.

    பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³ உக்கே²பனீயகம்மங் நிட்டி²தங் ஸத்தமங்.

    Pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge ukkhepanīyakammaṃ niṭṭhitaṃ sattamaṃ.

    கம்மக்க²ந்த⁴கோ பட²மோ.

    Kammakkhandhako paṭhamo.

    இமம்ஹி க²ந்த⁴கே வத்தூ² ஸத்த.

    Imamhi khandhake vatthū satta.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    பண்டு³லோஹிதகா பி⁴க்கூ², ஸயங் ப⁴ண்ட³னகாரகா;

    Paṇḍulohitakā bhikkhū, sayaṃ bhaṇḍanakārakā;

    தாதி³ஸே உபஸங்கம்ம, உஸ்ஸஹிங்ஸு ச ப⁴ண்ட³னே.

    Tādise upasaṅkamma, ussahiṃsu ca bhaṇḍane.

    அனுப்பன்னாபி ஜாயந்தி 1, உப்பன்னானிபி வட்³ட⁴ரே 2;

    Anuppannāpi jāyanti 3, uppannānipi vaḍḍhare 4;

    அப்பிச்சா² பேஸலா பி⁴க்கூ², உஜ்ஜா²யந்தி பத³ஸ்ஸதோ 5.

    Appicchā pesalā bhikkhū, ujjhāyanti padassato 6.

    ஸத்³த⁴ம்மட்டி²திகோ பு³த்³தோ⁴, ஸயம்பூ⁴ அக்³க³புக்³க³லோ;

    Saddhammaṭṭhitiko buddho, sayambhū aggapuggalo;

    ஆணாபேஸி தஜ்ஜனீயகம்மங் ஸாவத்தி²யங் ஜினோ.

    Āṇāpesi tajjanīyakammaṃ sāvatthiyaṃ jino.

    அஸம்முகா²ப்படிபுச்சா²ப்படிஞ்ஞாய கதஞ்ச யங்;

    Asammukhāppaṭipucchāppaṭiññāya katañca yaṃ;

    அனாபத்தி அதே³ஸனே, தே³ஸிதாய கதஞ்ச யங்.

    Anāpatti adesane, desitāya katañca yaṃ.

    அசோதெ³த்வா அஸாரெத்வா, அனாரோபெத்வா ச யங் கதங்;

    Acodetvā asāretvā, anāropetvā ca yaṃ kataṃ;

    அஸம்முகா² அத⁴ம்மேன, வக்³கே³ன சாபி 7 யங் கதங்.

    Asammukhā adhammena, vaggena cāpi 8 yaṃ kataṃ.

    அப்படிபுச்சா² அத⁴ம்மேன, புன வக்³கே³ன 9 யங் கதங்;

    Appaṭipucchā adhammena, puna vaggena 10 yaṃ kataṃ;

    அப்படிஞ்ஞாய அத⁴ம்மேன, வக்³கே³ன சாபி 11 யங் கதங்.

    Appaṭiññāya adhammena, vaggena cāpi 12 yaṃ kataṃ.

    அனாபத்தி 13 அத⁴ம்மேன, வக்³கே³ன

    Anāpatti 14 adhammena, vaggena

    சாபி 15 யங் கதங்.

    Cāpi 16 yaṃ kataṃ.

    அதே³ஸனாகா³மினியா, அத⁴ம்மவக்³க³மேவ ச.

    Adesanāgāminiyā, adhammavaggameva ca.

    தே³ஸிதாய அத⁴ம்மேன, வக்³கே³னாபி ததே²வ ச;

    Desitāya adhammena, vaggenāpi tatheva ca;

    அசோதெ³த்வா அத⁴ம்மேன, வக்³கே³னாபி ததே²வ ச.

    Acodetvā adhammena, vaggenāpi tatheva ca.

    அஸாரெத்வா அத⁴ம்மேன, வக்³கே³னாபி ததே²வ ச;

    Asāretvā adhammena, vaggenāpi tatheva ca;

    அனாரோபெத்வா அத⁴ம்மேன, வக்³கே³னாபி ததே²வ ச.

    Anāropetvā adhammena, vaggenāpi tatheva ca.

    கண்ஹவாரனயேனேவ, ஸுக்கவாரங் விஜானியா;

    Kaṇhavāranayeneva, sukkavāraṃ vijāniyā;

    ஸங்கோ⁴ ஆகங்க²மானோ ச யஸ்ஸ தஜ்ஜனியங் கரே.

    Saṅgho ākaṅkhamāno ca yassa tajjaniyaṃ kare.

    ப⁴ண்ட³னங் பா³லோ ஸங்ஸட்டோ², அதி⁴ஸீலே அஜ்ஜா²சாரே;

    Bhaṇḍanaṃ bālo saṃsaṭṭho, adhisīle ajjhācāre;

    அதிதி³ட்டி²விபன்னஸ்ஸ, ஸங்கோ⁴ தஜ்ஜனியங் கரே.

    Atidiṭṭhivipannassa, saṅgho tajjaniyaṃ kare.

    பு³த்³த⁴த⁴ம்மஸ்ஸ ஸங்க⁴ஸ்ஸ, அவண்ணங் யோ ச பா⁴ஸதி;

    Buddhadhammassa saṅghassa, avaṇṇaṃ yo ca bhāsati;

    திண்ணன்னம்பி ச பி⁴க்கூ²னங், ஸங்கோ⁴ தஜ்ஜனியங் கரே.

    Tiṇṇannampi ca bhikkhūnaṃ, saṅgho tajjaniyaṃ kare.

    ப⁴ண்ட³னங் காரகோ ஏகோ, பா³லோ ஸங்ஸக்³க³னிஸ்ஸிதோ;

    Bhaṇḍanaṃ kārako eko, bālo saṃsagganissito;

    அதி⁴ஸீலே அஜ்ஜா²சாரே, ததே²வ அதிதி³ட்டி²யா.

    Adhisīle ajjhācāre, tatheva atidiṭṭhiyā.

    பு³த்³த⁴த⁴ம்மஸ்ஸ ஸங்க⁴ஸ்ஸ, அவண்ணங் யோ ச பா⁴ஸதி;

    Buddhadhammassa saṅghassa, avaṇṇaṃ yo ca bhāsati;

    தஜ்ஜனீயகம்மகதோ, ஏவங் ஸம்மானுவத்தனா.

    Tajjanīyakammakato, evaṃ sammānuvattanā.

    உபஸம்பத³னிஸ்ஸயா, ஸாமணேரங் உபட்ட²னா;

    Upasampadanissayā, sāmaṇeraṃ upaṭṭhanā;

    ஓவாத³ஸம்மதேனாபி, ந கரே தஜ்ஜனீகதோ.

    Ovādasammatenāpi, na kare tajjanīkato.

    நாபஜ்ஜே தஞ்ச ஆபத்திங், தாதி³ஸஞ்ச ததோ பரங்;

    Nāpajje tañca āpattiṃ, tādisañca tato paraṃ;

    கம்மஞ்ச கம்மிகே சாபி, ந க³ரஹே ததா²விதோ⁴.

    Kammañca kammike cāpi, na garahe tathāvidho.

    உபோஸத²ங் பவாரணங், பகதத்தஸ்ஸ நட்ட²பே;

    Uposathaṃ pavāraṇaṃ, pakatattassa naṭṭhape;

    ஸவசனிங் 17 அனுவாதோ³, ஓகாஸோ சோத³னேன ச.

    Savacaniṃ 18 anuvādo, okāso codanena ca.

    ஸாரணங் ஸம்பயோக³ஞ்ச, ந கரெய்ய ததா²விதோ⁴;

    Sāraṇaṃ sampayogañca, na kareyya tathāvidho;

    உபஸம்பத³னிஸ்ஸயா, ஸாமணேரங் உபட்ட²னா.

    Upasampadanissayā, sāmaṇeraṃ upaṭṭhanā.

    ஓவாத³ஸம்மதேனாபி, பஞ்சஹங்கே³ஹி 19 ந ஸம்மதி;

    Ovādasammatenāpi, pañcahaṅgehi 20 na sammati;

    தஞ்சாபஜ்ஜதி ஆபத்திங், தாதி³ஸஞ்ச ததோ பரங்.

    Tañcāpajjati āpattiṃ, tādisañca tato paraṃ.

    கம்மஞ்ச கம்மிகே சாபி, க³ரஹந்தோ ந ஸம்மதி;

    Kammañca kammike cāpi, garahanto na sammati;

    உபோஸத²ங் பவாரணங், ஸவசனீயா ச நோவாதோ³.

    Uposathaṃ pavāraṇaṃ, savacanīyā ca novādo.

    ஓகாஸோ சோத³னஞ்சேவ, ஸாரணா ஸம்பயோஜனா;

    Okāso codanañceva, sāraṇā sampayojanā;

    இமேஹட்ட²ங்கே³ஹி யோ யுத்தோ, தஜ்ஜனானுபஸம்மதி.

    Imehaṭṭhaṅgehi yo yutto, tajjanānupasammati.

    கண்ஹவாரனயேனேவ, ஸுக்கவாரங் விஜானியா;

    Kaṇhavāranayeneva, sukkavāraṃ vijāniyā;

    பா³லோ ஆபத்திப³ஹுலோ, ஸங்ஸட்டோ²பி ச ஸெய்யஸோ.

    Bālo āpattibahulo, saṃsaṭṭhopi ca seyyaso.

    நியஸ்ஸகம்மங் ஸம்பு³த்³தோ⁴, ஆணாபேஸி மஹாமுனி;

    Niyassakammaṃ sambuddho, āṇāpesi mahāmuni;

    கீடாகி³ரிஸ்மிங் த்³வே பி⁴க்கூ², அஸ்ஸஜிபுனப்³ப³ஸுகா.

    Kīṭāgirismiṃ dve bhikkhū, assajipunabbasukā.

    அனாசாரஞ்ச விவித⁴ங், ஆசரிங்ஸு அஸஞ்ஞதா;

    Anācārañca vividhaṃ, ācariṃsu asaññatā;

    பப்³பா³ஜனீயங் ஸம்பு³த்³தோ⁴, கம்மங் ஸாவத்தி²யங் ஜினோ;

    Pabbājanīyaṃ sambuddho, kammaṃ sāvatthiyaṃ jino;

    மச்சி²காஸண்டே³ ஸுத⁴ம்மோ, சித்தஸ்ஸாவாஸிகோ அஹு.

    Macchikāsaṇḍe sudhammo, cittassāvāsiko ahu.

    ஜாதிவாதே³ன கு²ங்ஸேதி, ஸுத⁴ம்மோ சித்துபாஸகங்;

    Jātivādena khuṃseti, sudhammo cittupāsakaṃ;

    படிஸாரணீயகம்மங், ஆணாபேஸி ததா²க³தோ.

    Paṭisāraṇīyakammaṃ, āṇāpesi tathāgato.

    கோஸம்பி³யங் ச²ன்னங் பி⁴க்கு²ங், நிச்ச²ந்தாபத்திங் பஸ்ஸிதுங்;

    Kosambiyaṃ channaṃ bhikkhuṃ, nicchantāpattiṃ passituṃ;

    அத³ஸ்ஸனே உக்கி²பிதுங், ஆணாபேஸி ஜினுத்தமோ.

    Adassane ukkhipituṃ, āṇāpesi jinuttamo.

    ச²ன்னோ தங்யேவ ஆபத்திங், படிகாதுங் ந இச்ச²தி;

    Channo taṃyeva āpattiṃ, paṭikātuṃ na icchati;

    உக்கே²பனாப்படிகம்மே, ஆணாபேஸி வினாயகோ.

    Ukkhepanāppaṭikamme, āṇāpesi vināyako.

    பாபதி³ட்டி² அரிட்ட²ஸ்ஸ, ஆஸி அஞ்ஞாணனிஸ்ஸிதா;

    Pāpadiṭṭhi ariṭṭhassa, āsi aññāṇanissitā;

    தி³ட்டி²யாப்படினிஸ்ஸக்³கே³ 21, உக்கே²பங் ஜினபா⁴ஸிதங்.

    Diṭṭhiyāppaṭinissagge 22, ukkhepaṃ jinabhāsitaṃ.

    நியஸ்ஸகம்மங் பப்³ப³ஜ்ஜங் 23, ததே²வ படிஸாரணீ;

    Niyassakammaṃ pabbajjaṃ 24, tatheva paṭisāraṇī;

    அத³ஸ்ஸனாப்படிகம்மே , அனிஸ்ஸக்³கே³ ச தி³ட்டி²யா.

    Adassanāppaṭikamme , anissagge ca diṭṭhiyā.

    த³வானாசாரூபகா⁴தி, மிச்சா²ஆஜீவமேவ ச;

    Davānācārūpaghāti, micchāājīvameva ca;

    பப்³பா³ஜனீயகம்மம்ஹி, அதிரேகபதா³ இமே.

    Pabbājanīyakammamhi, atirekapadā ime.

    அலாபா⁴வண்ணா த்³வே பஞ்ச, த்³வே பஞ்சகாதி நாமகா 25;

    Alābhāvaṇṇā dve pañca, dve pañcakāti nāmakā 26;

    படிஸாரணீயகம்மம்ஹி, அதிரேகபதா³ இமே.

    Paṭisāraṇīyakammamhi, atirekapadā ime.

    தஜ்ஜனீயங் நியஸ்ஸஞ்ச, து³வே கம்மாபி ஸாதி³ஸா 27;

    Tajjanīyaṃ niyassañca, duve kammāpi sādisā 28;

    பப்³ப³ஜ்ஜா 29 படிஸாரீ ச, அத்தி² பதா³திரித்ததா.

    Pabbajjā 30 paṭisārī ca, atthi padātirittatā.

    தயோ உக்கே²பனா கம்மா, ஸதி³ஸா தே விப⁴த்திதோ;

    Tayo ukkhepanā kammā, sadisā te vibhattito;

    தஜ்ஜனீயனயேனாபி, ஸேஸகம்மங் விஜானியாதி.

    Tajjanīyanayenāpi, sesakammaṃ vijāniyāti.

    கம்மக்க²ந்த⁴கங் நிட்டி²தங்.

    Kammakkhandhakaṃ niṭṭhitaṃ.







    Footnotes:
    1. அனுப்பன்னானி ஜாயந்தி (ஸீ॰ ஸ்யா॰)
    2. உப்பன்னானி பவட்³ட⁴ரே (ஸீ॰), உப்பன்னாபி பவட்³ட⁴ந்தி (க॰)
    3. anuppannāni jāyanti (sī. syā.)
    4. uppannāni pavaḍḍhare (sī.), uppannāpi pavaḍḍhanti (ka.)
    5. பரீஸதோ (ஸ்யா॰), பரஸ்ஸதோ (ஸீ॰)
    6. parīsato (syā.), parassato (sī.)
    7. வக்³கே³னாபி ச (ஸீ॰ ஸ்யா॰)
    8. vaggenāpi ca (sī. syā.)
    9. வக்³கே³னாபி ச (ஸீ॰ ஸ்யா॰)
    10. vaggenāpi ca (sī. syā.)
    11. வக்³கே³னாபி ச (ஸீ॰ ஸ்யா॰)
    12. vaggenāpi ca (sī. syā.)
    13. அனாபத்தியா (ஸீ॰ ஸ்யா॰)
    14. anāpattiyā (sī. syā.)
    15. வக்³கே³னாபி ச (ஸீ॰ ஸ்யா॰)
    16. vaggenāpi ca (sī. syā.)
    17. ந ஸவசனியங் (ஸீ॰ ஸ்யா॰)
    18. na savacaniyaṃ (sī. syā.)
    19. பஞ்சஅங்கோ³ (க॰)
    20. pañcaaṅgo (ka.)
    21. தி³ட்டி²அப்படினிஸ்ஸக்³கே³ (க॰)
    22. diṭṭhiappaṭinissagge (ka.)
    23. பப்³பா³ஜங் (க॰)
    24. pabbājaṃ (ka.)
    25. த்³வே பஞ்சகோதி நாமகோ (க॰)
    26. dve pañcakoti nāmako (ka.)
    27. கம்மேஸு ஸதி³ஸங் (க॰)
    28. kammesu sadisaṃ (ka.)
    29. பப்³பா³ஜா (க॰)
    30. pabbājā (ka.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact