Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / கதா²வத்து²பாளி • Kathāvatthupāḷi |
23. தேவீஸதிமவக்³கோ³
23. Tevīsatimavaggo
(225) 8. பதிரூபகதா²
(225) 8. Patirūpakathā
915. அத்தி² ந ராகோ³ ராக³பதிரூபகோதி? ஆமந்தா. அத்தி² ந ப²ஸ்ஸோ ப²ஸ்ஸபதிரூபகோ, அத்தி² ந வேத³னா வேத³னாபதிரூபிகா, அத்தி² ந ஸஞ்ஞா ஸஞ்ஞாபதிரூபிகா , அத்தி² ந சேதனா சேதனாபதிரூபிகா, அத்தி² ந சித்தங் சித்தபதிரூபகங், அத்தி² ந ஸத்³தா⁴ ஸத்³தா⁴பதிரூபிகா, அத்தி² ந வீரியங் வீரியபதிரூபகங், அத்தி² ந ஸதி ஸதிபதிரூபிகா, அத்தி² ந ஸமாதி⁴ ஸமாதி⁴பதிரூபகோ , அத்தி² ந பஞ்ஞா பஞ்ஞாபதிரூபிகாதி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰….
915. Atthi na rāgo rāgapatirūpakoti? Āmantā. Atthi na phasso phassapatirūpako, atthi na vedanā vedanāpatirūpikā, atthi na saññā saññāpatirūpikā , atthi na cetanā cetanāpatirūpikā, atthi na cittaṃ cittapatirūpakaṃ, atthi na saddhā saddhāpatirūpikā, atthi na vīriyaṃ vīriyapatirūpakaṃ, atthi na sati satipatirūpikā, atthi na samādhi samādhipatirūpako , atthi na paññā paññāpatirūpikāti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
916. அத்தி² ந தோ³ஸோ தோ³ஸபதிரூபகோ, அத்தி² ந மோஹோ மோஹபதிரூபகோ, அத்தி² ந கிலேஸோ கிலேஸபதிரூபகோதி? ஆமந்தா. அத்தி² ந ப²ஸ்ஸோ ப²ஸ்ஸபதிரூபகோ…பே॰… அத்தி² ந பஞ்ஞா பஞ்ஞாபதிரூபிகாதி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰….
916. Atthi na doso dosapatirūpako, atthi na moho mohapatirūpako, atthi na kileso kilesapatirūpakoti? Āmantā. Atthi na phasso phassapatirūpako…pe… atthi na paññā paññāpatirūpikāti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
பதிரூபகதா² நிட்டி²தா.
Patirūpakathā niṭṭhitā.
Related texts:
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (அட்ட²கதா²) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / பஞ்சபகரண-அட்ட²கதா² • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / 8. பதிரூபகதா²வண்ணனா • 8. Patirūpakathāvaṇṇanā
டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / பஞ்சபகரண-மூலடீகா • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / 8. பதிரூபகதா²வண்ணனா • 8. Patirūpakathāvaṇṇanā
டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / பஞ்சபகரண-அனுடீகா • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / 8. பதிரூபகதா²வண்ணனா • 8. Patirūpakathāvaṇṇanā