Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    4. பதிரூபஸுத்தவண்ணனா

    4. Patirūpasuttavaṇṇanā

    150. சதுத்தே² அனுரோத⁴விரோதே⁴ஸூதி ராக³படிகே⁴ஸு. மா ஸஜ்ஜித்தோ² ததா³சரந்தி ஏவங் த⁴ம்மகத²ங் ஆசரந்தோ மா லக்³கி³. த⁴ம்மகத²ங் கதெ²ந்தஸ்ஸ ஹி ஏகச்சே ஸாது⁴காரங் த³த³ந்தி, தேஸு ராகோ³ உப்பஜ்ஜதி. ஏகச்சே அஸக்கச்சங் ஸுணந்தி, தேஸு படிகோ⁴ உப்பஜ்ஜதி. இதி த⁴ம்மகதி²கோ அனுரோத⁴விரோதே⁴ஸு ஸஜ்ஜதி நாம. த்வங் ஏவங் மா ஸஜ்ஜித்தோ²தி வத³தி. யத³ஞ்ஞமனுஸாஸதீதி யங் அஞ்ஞங் அனுஸாஸதி, தங். ஸம்பு³த்³தோ⁴ ஹிதானுகம்பீ ஹிதேன அனுபகம்பதி. யஸ்மா ச ஹிதானுகம்பீ , தஸ்மா அனுரோத⁴விரோதே⁴ஹி விப்பமுத்தோ ததா²க³தோதி. சதுத்த²ங்.

    150. Catutthe anurodhavirodhesūti rāgapaṭighesu. Mā sajjittho tadācaranti evaṃ dhammakathaṃ ācaranto mā laggi. Dhammakathaṃ kathentassa hi ekacce sādhukāraṃ dadanti, tesu rāgo uppajjati. Ekacce asakkaccaṃ suṇanti, tesu paṭigho uppajjati. Iti dhammakathiko anurodhavirodhesu sajjati nāma. Tvaṃ evaṃ mā sajjitthoti vadati. Yadaññamanusāsatīti yaṃ aññaṃ anusāsati, taṃ. Sambuddho hitānukampī hitena anupakampati. Yasmā ca hitānukampī , tasmā anurodhavirodhehi vippamutto tathāgatoti. Catutthaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 4. பதிரூபஸுத்தங் • 4. Patirūpasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 4. பதிரூபஸுத்தவண்ணனா • 4. Patirūpasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact