Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi

    3. பத்தவக்³கோ³

    3. Pattavaggo

    164. அதிரேகபத்தங் த³ஸாஹங் அதிக்காமெந்தோ ஏகங் ஆபத்திங் ஆபஜ்ஜதி. நிஸ்ஸக்³கி³யங் பாசித்தியங்.

    164. Atirekapattaṃ dasāhaṃ atikkāmento ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Nissaggiyaṃ pācittiyaṃ.

    ஊனபஞ்சப³ந்த⁴னேன பத்தேன அஞ்ஞங் நவங் பத்தங் சேதாபெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. சேதாபேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; சேதாபிதே நிஸ்ஸக்³கி³யங் பாசித்தியங்.

    Ūnapañcabandhanena pattena aññaṃ navaṃ pattaṃ cetāpento dve āpattiyo āpajjati. Cetāpeti, payoge dukkaṭaṃ; cetāpite nissaggiyaṃ pācittiyaṃ.

    பே⁴ஸஜ்ஜானி படிக்³க³ஹெத்வா ஸத்தாஹங் அதிக்காமெந்தோ ஏகங் ஆபத்திங் ஆபஜ்ஜதி. நிஸ்ஸக்³கி³யங் பாசித்தியங்.

    Bhesajjāni paṭiggahetvā sattāhaṃ atikkāmento ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Nissaggiyaṃ pācittiyaṃ.

    அதிரேகமாஸே ஸேஸே கி³ம்ஹானே வஸ்ஸிகஸாடிகசீவரங் பரியேஸந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. பரியேஸதி, பயோகே³ து³க்கடங்; பரியிட்டே² நிஸ்ஸக்³கி³யங் பாசித்தியங்.

    Atirekamāse sese gimhāne vassikasāṭikacīvaraṃ pariyesanto dve āpattiyo āpajjati. Pariyesati, payoge dukkaṭaṃ; pariyiṭṭhe nissaggiyaṃ pācittiyaṃ.

    பி⁴க்கு²ஸ்ஸ ஸாமங் சீவரங் த³த்வா குபிதோ அனத்தமனோ அச்சி²ந்த³ந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. அச்சி²ந்த³தி, பயோகே³ து³க்கடங்; அச்சி²ன்னே நிஸ்ஸக்³கி³யங் பாசித்தியங்.

    Bhikkhussa sāmaṃ cīvaraṃ datvā kupito anattamano acchindanto dve āpattiyo āpajjati. Acchindati, payoge dukkaṭaṃ; acchinne nissaggiyaṃ pācittiyaṃ.

    ஸாமங் ஸுத்தங் விஞ்ஞாபெத்வா தந்தவாயேஹி சீவரங் வாயாபெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. வாயாபேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; வாயாபிதே நிஸ்ஸக்³கி³யங் பாசித்தியங்.

    Sāmaṃ suttaṃ viññāpetvā tantavāyehi cīvaraṃ vāyāpento dve āpattiyo āpajjati. Vāyāpeti, payoge dukkaṭaṃ; vāyāpite nissaggiyaṃ pācittiyaṃ.

    புப்³பே³ அப்பவாரிதோ அஞ்ஞாதகஸ்ஸ க³ஹபதிகஸ்ஸ தந்தவாயே உபஸங்கமித்வா சீவரே விகப்பங் ஆபஜ்ஜந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. விகப்பங் ஆபஜ்ஜதி, பயோகே³ து³க்கடங்; விகப்பங் ஆபன்னே நிஸ்ஸக்³கி³யங் பாசித்தியங்.

    Pubbe appavārito aññātakassa gahapatikassa tantavāye upasaṅkamitvā cīvare vikappaṃ āpajjanto dve āpattiyo āpajjati. Vikappaṃ āpajjati, payoge dukkaṭaṃ; vikappaṃ āpanne nissaggiyaṃ pācittiyaṃ.

    அச்சேகசீவரங் படிக்³க³ஹெத்வா சீவரகாலஸமயங் அதிக்காமெந்தோ ஏகங் ஆபத்திங் ஆபஜ்ஜதி. நிஸ்ஸக்³கி³யங் பாசித்தியங்.

    Accekacīvaraṃ paṭiggahetvā cīvarakālasamayaṃ atikkāmento ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Nissaggiyaṃ pācittiyaṃ.

    திண்ணங் சீவரானங் அஞ்ஞதரங் சீவரங் அந்தரக⁴ரே நிக்கி²பித்வா அதிரேகசா²ரத்தங் விப்பவஸந்தோ ஏகங் ஆபத்திங் ஆபஜ்ஜதி. நிஸ்ஸக்³கி³யங் பாசித்தியங்.

    Tiṇṇaṃ cīvarānaṃ aññataraṃ cīvaraṃ antaraghare nikkhipitvā atirekachārattaṃ vippavasanto ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Nissaggiyaṃ pācittiyaṃ.

    ஜானங் ஸங்கி⁴கங் லாப⁴ங் பரிணதங் அத்தனோ பரிணாமெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. பரிணாமேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; பரிணாமிதே நிஸ்ஸக்³கி³யங் பாசித்தியங்.

    Jānaṃ saṅghikaṃ lābhaṃ pariṇataṃ attano pariṇāmento dve āpattiyo āpajjati. Pariṇāmeti, payoge dukkaṭaṃ; pariṇāmite nissaggiyaṃ pācittiyaṃ.

    பத்தவக்³கோ³ ததியோ.

    Pattavaggo tatiyo.

    திங்ஸ நிஸ்ஸக்³கி³யா பாசித்தியா நிட்டி²தா.

    Tiṃsa nissaggiyā pācittiyā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact