Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā

    பவாரணாபே⁴த³வண்ணனா

    Pavāraṇābhedavaṇṇanā

    212. த்³வேமா, பி⁴க்க²வே, பவாரணாதி எத்த² தாதி³ஸே கிச்சே ஸதி யத்த² கத்த²சி பவாரேதுங் வட்டதி. தேனேவ மஹாவிஹாரே பி⁴க்கூ² சாதுத்³த³ஸியங் பவாரெத்வா பன்னரஸியங் காயஸாமக்³கி³ங் இதா³னிபி தெ³ந்தி. சேதியகி³ரி மஹாத³ஸ்ஸனத்த²ம்பி அட்ட²மியங் க³ச்ச²ந்தி, தம்பி சாதுத்³த³ஸியங் பவாரேதுகாமானங்யேவ ஹோதி. ‘‘ஸத்தாஹங் அனாக³தாய பவாரணாய ஸகரணீயோ பக்கமதி, அனாபத்தீதி வசனதோ இத³ங் ஆசிண்ண’’ந்தி லிகி²தங். ‘‘நோ சே அதி⁴ட்ட²ஹெய்ய, ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸா’’தி ஏகஸ்ஸ வுத்தது³க்கடங், தஸ்ஸேவ வுத்தங் புப்³ப³கிச்சஞ்ச ஸங்க⁴க³ணானம்பி நேதப்³ப³ங்.

    212.Dvemā, bhikkhave, pavāraṇāti ettha tādise kicce sati yattha katthaci pavāretuṃ vaṭṭati. Teneva mahāvihāre bhikkhū cātuddasiyaṃ pavāretvā pannarasiyaṃ kāyasāmaggiṃ idānipi denti. Cetiyagiri mahādassanatthampi aṭṭhamiyaṃ gacchanti, tampi cātuddasiyaṃ pavāretukāmānaṃyeva hoti. ‘‘Sattāhaṃ anāgatāya pavāraṇāya sakaraṇīyo pakkamati, anāpattīti vacanato idaṃ āciṇṇa’’nti likhitaṃ. ‘‘No ce adhiṭṭhaheyya, āpatti dukkaṭassā’’ti ekassa vuttadukkaṭaṃ, tasseva vuttaṃ pubbakiccañca saṅghagaṇānampi netabbaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவக்³க³பாளி • Mahāvaggapāḷi / 121. பவாரணாபே⁴தா³ • 121. Pavāraṇābhedā

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவக்³க³-அட்ட²கதா² • Mahāvagga-aṭṭhakathā / பவாரணாபே⁴த³கதா² • Pavāraṇābhedakathā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / பவாரணாபே⁴த³கதா²வண்ணனா • Pavāraṇābhedakathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 121. பவாரணாபே⁴த³கதா² • 121. Pavāraṇābhedakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact