Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / கு²த்³த³ஸிக்கா²-மூலஸிக்கா² • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    7. பவாரணானித்³தே³ஸோ

    7. Pavāraṇāniddeso

    பவாரணாதி –

    Pavāraṇāti –

    73.

    73.

    யேனீரியாபதே²னாயங், பு⁴ஞ்ஜமானோ பவாரிதோ;

    Yenīriyāpathenāyaṃ, bhuñjamāno pavārito;

    ததோ அஞ்ஞேன பு⁴ஞ்ஜெய்ய, பாசித்தினதிரித்தகங்.

    Tato aññena bhuñjeyya, pācittinatirittakaṃ.

    74.

    74.

    அஸனங் போ⁴ஜனஞ்சேவ, அபி⁴ஹாரோ ஸமீபதா;

    Asanaṃ bhojanañceva, abhihāro samīpatā;

    காயவாசாபடிக்கே²போ, பஞ்சஅங்கா³ பவாரணா.

    Kāyavācāpaṭikkhepo, pañcaaṅgā pavāraṇā.

    75.

    75.

    ஓத³னோ ஸத்து கும்மாஸோ, மச்சோ² மங்ஸஞ்ச போ⁴ஜனங்;

    Odano sattu kummāso, maccho maṃsañca bhojanaṃ;

    ஸாலி வீஹி யவோ கங்கு³, குத்³ரூஸவரகோ³து⁴மா;

    Sāli vīhi yavo kaṅgu, kudrūsavaragodhumā;

    ஸத்தன்னமேஸங் த⁴ஞ்ஞானங், ஓத³னோ போ⁴ஜ்ஜயாகு³ ச.

    Sattannamesaṃ dhaññānaṃ, odano bhojjayāgu ca.

    76.

    76.

    ஸாமாகாதி³திணங் குத்³ரூஸகே வரகசோரகோ;

    Sāmākāditiṇaṃ kudrūsake varakacorako;

    வரகே ஸாலியஞ்சேவ, நீவாரோ ஸங்க³ஹங் க³தோ.

    Varake sāliyañceva, nīvāro saṅgahaṃ gato.

    77.

    77.

    ப⁴ட்ட²த⁴ஞ்ஞமயோ ஸத்து, கும்மாஸோ யவஸம்ப⁴வோ;

    Bhaṭṭhadhaññamayo sattu, kummāso yavasambhavo;

    மங்ஸோ ச கப்பியோ வுத்தோ, மச்சோ² உத³கஸம்ப⁴வோ.

    Maṃso ca kappiyo vutto, maccho udakasambhavo.

    78.

    78.

    பு⁴ஞ்ஜந்தோ போ⁴ஜனங் கப்ப-மகப்பங் வா நிஸேத⁴யங்;

    Bhuñjanto bhojanaṃ kappa-makappaṃ vā nisedhayaṃ;

    பவாரெய்யாபி⁴ஹடங் கப்பங், தன்னாமேன இமந்தி வா.

    Pavāreyyābhihaṭaṃ kappaṃ, tannāmena imanti vā.

    79.

    79.

    லாஜா தங்ஸத்துப⁴த்தானி, கோ³ரஸோ ஸுத்³த⁴க²ஜ்ஜகோ;

    Lājā taṃsattubhattāni, goraso suddhakhajjako;

    தண்டு³லா ப⁴ட்ட²பிட்ட²ஞ்ச, புது²கா வேளுஆதி³னங்.

    Taṇḍulā bhaṭṭhapiṭṭhañca, puthukā veḷuādinaṃ.

    80.

    80.

    ப⁴த்தங் வுத்தாவஸேஸானங், ரஸயாகு³ ரஸோபி ச;

    Bhattaṃ vuttāvasesānaṃ, rasayāgu rasopi ca;

    ஸுத்³த⁴யாகு³ப²லாதீ³னி, ந ஜனெந்தி பவாரணங்.

    Suddhayāguphalādīni, na janenti pavāraṇaṃ.

    81.

    81.

    பவாரிதேன வுட்டா²ய, அபு⁴த்தேன ச போ⁴ஜனங்;

    Pavāritena vuṭṭhāya, abhuttena ca bhojanaṃ;

    அதிரித்தங் ந காதப்³ப³ங், யேன யங் வா புரே கதங்.

    Atirittaṃ na kātabbaṃ, yena yaṃ vā pure kataṃ.

    82.

    82.

    கப்பியங் க³ஹிதஞ்சேவு-ச்சாரிதங் ஹத்த²பாஸக³ங்;

    Kappiyaṃ gahitañcevu-ccāritaṃ hatthapāsagaṃ;

    அதிரித்தங் கரொந்தேவங், ‘‘அலமேத’’ந்தி பா⁴ஸது.

    Atirittaṃ karontevaṃ, ‘‘alameta’’nti bhāsatu.

    83.

    83.

    ந கரேனுபஸம்பன்ன-ஹத்த²க³ங் பேஸயித்வாபி;

    Na karenupasampanna-hatthagaṃ pesayitvāpi;

    காரேதுங் லப்³ப⁴தே ஸப்³போ³, பு⁴ஞ்ஜிதுங் தமகாரகோதி.

    Kāretuṃ labbhate sabbo, bhuñjituṃ tamakārakoti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact