Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā |
பவாரணாஸங்க³ஹகதா²வண்ணனா
Pavāraṇāsaṅgahakathāvaṇṇanā
241. ‘‘பவாரெத்வா பன அந்தராபி சாரிகங் பக்கமிதுங் லப⁴ந்தீ’’தி இமினா பவாரணாஸங்க³ஹே கதே அந்தரா பக்கமிதுகாமா ஸங்க⁴ங் ஸன்னிபாதாபெத்வா பவாரேதுங் லப⁴ந்தீதி த³ஸ்ஸேதி.
241.‘‘Pavāretvā pana antarāpi cārikaṃ pakkamituṃ labhantī’’ti iminā pavāraṇāsaṅgahe kate antarā pakkamitukāmā saṅghaṃ sannipātāpetvā pavāretuṃ labhantīti dasseti.
பவாரணாஸங்க³ஹகதா²வண்ணனா நிட்டி²தா.
Pavāraṇāsaṅgahakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
பவாரணாக்க²ந்த⁴கவண்ணனானயோ நிட்டி²தோ.
Pavāraṇākkhandhakavaṇṇanānayo niṭṭhito.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவக்³க³பாளி • Mahāvaggapāḷi / 145. பவாரணாஸங்க³ஹோ • 145. Pavāraṇāsaṅgaho
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவக்³க³-அட்ட²கதா² • Mahāvagga-aṭṭhakathā / பவாரணாஸங்க³ஹகதா² • Pavāraṇāsaṅgahakathā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / பவாரணாஸங்க³ஹகதா²வண்ணனா • Pavāraṇāsaṅgahakathāvaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 145. பவாரணாஸங்க³ஹகதா² • 145. Pavāraṇāsaṅgahakathā