Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    2. பவிவேகஸுத்தவண்ணனா

    2. Pavivekasuttavaṇṇanā

    94. து³தியே ஸாணேஹி வாகேஹி நிப்³ப³த்திதானி ஸாணானி. மிஸ்ஸஸாணானி மஸாணானி ந ப⁴ங்கா³னி. ஏரகதிணாதீ³னீதி ஆதி³-ஸத்³தே³ன அக்கமகசிகத³லிவாகாதீ³னங் ஸங்க³ஹோ. ஏரகாதீ³ஹி கதானி ஹி ச²வானி லாமகானி து³ஸ்ஸானீதி ‘‘ச²வது³ஸ்ஸானீ’’தி வத்தப்³ப³தங் லப⁴ந்தி. குண்ட³கந்தி தனுதரங் தண்டு³லப்பகரணங். பஞ்ச து³ஸ்ஸீல்யானீதி பாணாதிபாதாதீ³னி பஞ்ச. சத்தாரோ ஆஸவாதி காமாஸவாத³யோ சத்தாரோ ஆஸவா. ஸீலக்³க³ப்பத்தோதி ஸீலேன, ஸீலஸ்ஸ வா அக்³க³ப்பத்தோ.

    94. Dutiye sāṇehi vākehi nibbattitāni sāṇāni. Missasāṇāni masāṇāni na bhaṅgāni. Erakatiṇādīnīti ādi-saddena akkamakacikadalivākādīnaṃ saṅgaho. Erakādīhi katāni hi chavāni lāmakāni dussānīti ‘‘chavadussānī’’ti vattabbataṃ labhanti. Kuṇḍakanti tanutaraṃ taṇḍulappakaraṇaṃ. Pañca dussīlyānīti pāṇātipātādīni pañca. Cattāro āsavāti kāmāsavādayo cattāro āsavā. Sīlaggappattoti sīlena, sīlassa vā aggappatto.

    பவிவேகஸுத்தவண்ணனா நிட்டி²தா.

    Pavivekasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 2. பவிவேகஸுத்தங் • 2. Pavivekasuttaṃ

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 2. பவிவேகஸுத்தவண்ணனா • 2. Pavivekasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact