Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    5. பா²ஸுவிஹாரஸுத்தவண்ணனா

    5. Phāsuvihārasuttavaṇṇanā

    105. பஞ்சமே மெத்தங் காயகம்மந்தி மெத்தசித்தேன பவத்திதங் காயகம்மங். ஆவி சேவ ரஹோ சாதி ஸம்முகே² சேவ பரம்முகே² ச. இதரேஸுபி ஏஸேவ நயோ. யானி தானி ஸீலானீதிஆதி³ சதுபாரிஸுத்³தி⁴ஸீலவஸேன வுத்தங். ஸமாதி⁴ஸங்வத்தனிகானீதி மக்³க³ஸமாதி⁴ப²லஸமாதி⁴னிப்³ப³த்தகானி. ஸீலஸாமஞ்ஞக³தோதி ஸமானஸீலதங் க³தோ, ஏகஸதி³ஸஸீலோ ஹுத்வாதி அத்தோ². தக்கரஸ்ஸாதி யோ நங் கரோதி, தஸ்ஸ. இதி இமஸ்மிங் ஸுத்தே ஸீலங் மிஸ்ஸகங் கதி²தங், தி³ட்டி² விபஸ்ஸனாஸம்மாதி³ட்டீ²தி.

    105. Pañcame mettaṃ kāyakammanti mettacittena pavattitaṃ kāyakammaṃ. Āvi ceva raho cāti sammukhe ceva parammukhe ca. Itaresupi eseva nayo. Yāni tāni sīlānītiādi catupārisuddhisīlavasena vuttaṃ. Samādhisaṃvattanikānīti maggasamādhiphalasamādhinibbattakāni. Sīlasāmaññagatoti samānasīlataṃ gato, ekasadisasīlo hutvāti attho. Takkarassāti yo naṃ karoti, tassa. Iti imasmiṃ sutte sīlaṃ missakaṃ kathitaṃ, diṭṭhi vipassanāsammādiṭṭhīti.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 5. பா²ஸுவிஹாரஸுத்தங் • 5. Phāsuvihārasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 5. பா²ஸுவிஹாரஸுத்தவண்ணனா • 5. Phāsuvihārasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact