Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / சூளவக்³க³-அட்ட²கதா² • Cūḷavagga-aṭṭhakathā

    பிண்ட³சாரிகவத்தகதா²

    Piṇḍacārikavattakathā

    366. பிண்ட³சாரிகவத்தே – கம்மங் வா நிக்கி²பதீதி கப்பாஸங் வா ஸுப்பங் வா முஸலங் வா யங் க³ஹெத்வா கம்மங் கரொந்தி, டி²தா வா நிஸின்னா வா ஹொந்தி, தங் நிக்கி²பதி . ந ச பி⁴க்கா²தா³யிகாயாதி இத்தீ² வா ஹோது புரிஸோ வா, பி⁴க்கா²தா³னஸமயே முக²ங் ந உல்லோகேதப்³ப³ங்.

    366. Piṇḍacārikavatte – kammaṃ vā nikkhipatīti kappāsaṃ vā suppaṃ vā musalaṃ vā yaṃ gahetvā kammaṃ karonti, ṭhitā vā nisinnā vā honti, taṃ nikkhipati . Na ca bhikkhādāyikāyāti itthī vā hotu puriso vā, bhikkhādānasamaye mukhaṃ na ulloketabbaṃ.

    பிண்ட³சாரிகவத்தகதா² நிட்டி²தா.

    Piṇḍacārikavattakathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / சூளவக்³க³பாளி • Cūḷavaggapāḷi / 6. பிண்ட³சாரிகவத்தகதா² • 6. Piṇḍacārikavattakathā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / பிண்ட³சாரிகவத்தகதா²வண்ணனா • Piṇḍacārikavattakathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / பிண்ட³சாரிகவத்தகதா²தி³வண்ணனா • Piṇḍacārikavattakathādivaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 6. பிண்ட³சாரிகவத்தகதா² • 6. Piṇḍacārikavattakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact