Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    6. பியங்கரஸுத்தங்

    6. Piyaṅkarasuttaṃ

    240. ஏகங் ஸமயங் ஆயஸ்மா அனுருத்³தோ⁴ ஸாவத்தி²யங் விஹரதி ஜேதவனே அனாத²பிண்டி³கஸ்ஸ ஆராமே. தேன கோ² பன ஸமயேன ஆயஸ்மா அனுருத்³தோ⁴ ரத்தியா பச்சூஸஸமயங் பச்சுட்டா²ய த⁴ம்மபதா³னி பா⁴ஸதி. அத² கோ² பியங்கரமாதா யக்கி²னீ புத்தகங் ஏவங் தோஸேஸி –

    240. Ekaṃ samayaṃ āyasmā anuruddho sāvatthiyaṃ viharati jetavane anāthapiṇḍikassa ārāme. Tena kho pana samayena āyasmā anuruddho rattiyā paccūsasamayaṃ paccuṭṭhāya dhammapadāni bhāsati. Atha kho piyaṅkaramātā yakkhinī puttakaṃ evaṃ tosesi –

    ‘‘மா ஸத்³த³ங் கரி பியங்கர, பி⁴க்கு² த⁴ம்மபதா³னி பா⁴ஸதி;

    ‘‘Mā saddaṃ kari piyaṅkara, bhikkhu dhammapadāni bhāsati;

    அபி 1 ச த⁴ம்மபத³ங் விஜானிய, படிபஜ்ஜேம ஹிதாய நோ ஸியா.

    Api 2 ca dhammapadaṃ vijāniya, paṭipajjema hitāya no siyā.

    ‘‘பாணேஸு ச ஸங்யமாமஸே, ஸம்பஜானமுஸா ந ப⁴ணாமஸே;

    ‘‘Pāṇesu ca saṃyamāmase, sampajānamusā na bhaṇāmase;

    ஸிக்கே²ம ஸுஸீல்யமத்தனோ 3, அபி முச்சேம பிஸாசயோனியா’’தி.

    Sikkhema susīlyamattano 4, api muccema pisācayoniyā’’ti.







    Footnotes:
    1. அபி (ஸீ॰)
    2. api (sī.)
    3. ஸுஸீலமத்தனோ (ஸீ॰ க॰)
    4. susīlamattano (sī. ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 6. பியங்கரஸுத்தவண்ணனா • 6. Piyaṅkarasuttavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 6. பியங்கரஸுத்தவண்ணனா • 6. Piyaṅkarasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact