Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    10. போதலியஸுத்தவண்ணனா

    10. Potaliyasuttavaṇṇanā

    100. த³ஸமே காலேனாதி யுத்தப்பத்தகாலேன. க²மதீதி ருச்சதி. யதி³த³ங் தத்த² தத்த² காலஞ்ஞுதாதி யா ஏஸா தத்த² தத்த² காலங் ஜானநா. தங் தங் காலங் ஞத்வா ஹி அவண்ணாரஹஸ்ஸ அவண்ணகத²னங் வண்ணாரஹஸ்ஸ ச வண்ணகத²னங் பண்டி³தானங் பகதீதி த³ஸ்ஸேதி.

    100. Dasame kālenāti yuttappattakālena. Khamatīti ruccati. Yadidaṃ tattha tattha kālaññutāti yā esā tattha tattha kālaṃ jānanā. Taṃ taṃ kālaṃ ñatvā hi avaṇṇārahassa avaṇṇakathanaṃ vaṇṇārahassa ca vaṇṇakathanaṃ paṇḍitānaṃ pakatīti dasseti.

    அஸுரவக்³கோ³ பஞ்சமோ.

    Asuravaggo pañcamo.

    து³தியபண்ணாஸகங் நிட்டி²தங்.

    Dutiyapaṇṇāsakaṃ niṭṭhitaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 10. போதலியஸுத்தங் • 10. Potaliyasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 7-10. கி²ப்பனிஸந்திஸுத்தாதி³வண்ணனா • 7-10. Khippanisantisuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact