Ediţia în limba română
    News / Sănătate

    Probioticele ar putea ajuta în alergiile respiratorii

    Administrarea de probiotice ar putea atenua simptomele rinitei alergice, cunoscute şi sub numele de alergii sezoniere sau perene, conform unui studiu realizat de Universitatea Vanderbilt din Statele Unite.


    Probioticele sunt microorganisme despre care se crede că ar avea un efect gastro-intestinal bun atunci când sunt consumate. Datele despre eficienţa lor sunt mai greu de găsit, deoarece sunt reglementate ca supliment alimentar şi nu ca medicament.

    Studiul realizat de Universitatea Vanderbilt a fost o revizuire a 23 de studii anterioare şi reprezintă analiza cea mai cuprinzătoare făcută până în prezent cu privire la utilizarea de probiotice pentru tratamentul rinitei alergice. Cele 23 de studii s-au făcut pe un număr total de 1919 pacienţi.

    Rinita alergică este o boală comună care afectează 10 până la 30 la sută din populaţia globului.

    Probioticele nu înlocuiesc medicamentele actuale folosite pentru a trata simptomele.

    13 IULIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Turhan Canli, profesor de psihologie şi radiologie de la Universitatea Stony Brook, SUA, consideră că tulburarea depresivă majoră este o boală infecţioasă.
    Conform cercetarilor facute in ultimii 25 de ani la University of Eastern Finland - Institute of Biomedicine, exista o legatura intre nivelul de hyaluronan si pronosticul de cancer, in cancerul de san, prostata, colon, uterin, pulmonar si ovarian. Acelasi indicator poate fi folosit pentru a urmari evolutia bolii canceroase. Inhibarea sintezei de acid hialuronic sau blocarea influentei sale, este studiata acum pentru aplicatii terapeutice.
    O echipă de la Universitatea Duke din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, au descoperit că celule ale sistemului imunitar care protejează în mod normal creierul, încep să consume un nutrient vital numit arginină în primele etape ale maladiei Alzheimer.
    O diferenţă nou identificată între creierul bărbaţilor şi cel al femeilor cu scleroză multiplă ar putea explica de ce această boală o fac mai mult femeile decât bărbaţii.
    Un nou studiu al cercetătorilor de la Institutul Linus Pauling şi de la Universitatea de Stat din Ohio, Statele Unite, arată că persoanele cu sindrom metabolic au nevoie de mult mai multă vitamina E, un antioxidant important pentru protecţia celulelor.
    Un recent studiu realizat de cercetători de la Universitatea din York, Marea Britanie, susţine că o cafea pe zi ar putea fi secretul supravieţuirii după un atac de cord. Analiza cercetătorilor respectivi nu ţine însă cont de efectele altor aspecte ale dietei, deci nu este clar dacă cafeaua în sine duce la îmbunătăţirea sănătăţii inimii sau altceva din dietă.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact