Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૫-૬. પુઞ્ઞાભિસન્દસુત્તાદિવણ્ણના

    5-6. Puññābhisandasuttādivaṇṇanā

    ૪૫-૪૬. પઞ્ચમે અસઙ્ખેય્યોતિ આળ્હકગણનાય અસઙ્ખેય્યો. યોજનવસેન પનસ્સ સઙ્ખા અત્થિ હેટ્ઠા મહાપથવિયા ઉપરિ આકાસેન પરિસમન્તતો ચક્કવાળપબ્બતેન મજ્ઝે તત્થ તત્થ ઠિતકેહિ દીપપબ્બતપરિયન્તેહિ પરિચ્છિન્નત્તા જાનન્તેન યોજનતો સઙ્ખાતું સક્કાતિ કત્વા. મહાસરીરમચ્છકુમ્ભીલયક્ખરક્ખસમહાનાગદાનવાદીનં સવિઞ્ઞાણકાનં બલવામુખપાતાલાદીનં અવિઞ્ઞાણકાનં ભેરવારમ્મણાનં વસેન બહુભેરવં . પુથૂતિ બહૂ. સવન્તીતિ સન્દમાના. ઉપયન્તીતિ ઉપગચ્છન્તિ. છટ્ઠં ઉત્તાનમેવ.

    45-46. Pañcame asaṅkheyyoti āḷhakagaṇanāya asaṅkheyyo. Yojanavasena panassa saṅkhā atthi heṭṭhā mahāpathaviyā upari ākāsena parisamantato cakkavāḷapabbatena majjhe tattha tattha ṭhitakehi dīpapabbatapariyantehi paricchinnattā jānantena yojanato saṅkhātuṃ sakkāti katvā. Mahāsarīramacchakumbhīlayakkharakkhasamahānāgadānavādīnaṃ saviññāṇakānaṃ balavāmukhapātālādīnaṃ aviññāṇakānaṃ bheravārammaṇānaṃ vasena bahubheravaṃ. Puthūti bahū. Savantīti sandamānā. Upayantīti upagacchanti. Chaṭṭhaṃ uttānameva.

    પુઞ્ઞાભિસન્દસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Puññābhisandasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૫. પુઞ્ઞાભિસન્દસુત્તં • 5. Puññābhisandasuttaṃ
    ૬. સમ્પદાસુત્તં • 6. Sampadāsuttaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact