Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    4. புப்ப²ச்ச²த³னியத்தே²ரஅபதா³னங்

    4. Pupphacchadaniyattheraapadānaṃ

    26.

    26.

    ‘‘ஸுனந்தோ³ நாம நாமேன, ப்³ராஹ்மணோ மந்தபாரகூ³;

    ‘‘Sunando nāma nāmena, brāhmaṇo mantapāragū;

    அஜ்ஜா²யகோ யாசயோகோ³, வாஜபெய்யங் அயாஜயி.

    Ajjhāyako yācayogo, vājapeyyaṃ ayājayi.

    27.

    27.

    ‘‘பது³முத்தரோ லோகவிதூ³, அக்³கோ³ காருணிகோ இஸி;

    ‘‘Padumuttaro lokavidū, aggo kāruṇiko isi;

    ஜனதங் அனுகம்பந்தோ, அம்ப³ரே சங்கமீ ததா³.

    Janataṃ anukampanto, ambare caṅkamī tadā.

    28.

    28.

    ‘‘சங்கமித்வான ஸம்பு³த்³தோ⁴, ஸப்³ப³ஞ்ஞூ லோகனாயகோ;

    ‘‘Caṅkamitvāna sambuddho, sabbaññū lokanāyako;

    மெத்தாய அப²ரி ஸத்தே, அப்பமாணே 1 நிரூபதி⁴.

    Mettāya aphari satte, appamāṇe 2 nirūpadhi.

    29.

    29.

    ‘‘வண்டே செ²த்வான புப்பா²னி, ப்³ராஹ்மணோ மந்தபாரகூ³;

    ‘‘Vaṇṭe chetvāna pupphāni, brāhmaṇo mantapāragū;

    ஸப்³பே³ ஸிஸ்ஸே ஸமானெத்வா, ஆகாஸே உக்கி²பாபயி.

    Sabbe sisse samānetvā, ākāse ukkhipāpayi.

    30.

    30.

    ‘‘யாவதா நக³ரங் ஆஸி, புப்பா²னங் ச²த³னங் ததா³;

    ‘‘Yāvatā nagaraṃ āsi, pupphānaṃ chadanaṃ tadā;

    பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஆனுபா⁴வேன, ஸத்தாஹங் ந விக³ச்ச²த².

    Buddhassa ānubhāvena, sattāhaṃ na vigacchatha.

    31.

    31.

    ‘‘தேனேவ ஸுக்கமூலேன, அனுபொ⁴த்வான ஸம்பதா³;

    ‘‘Teneva sukkamūlena, anubhotvāna sampadā;

    ஸப்³பா³ஸவே பரிஞ்ஞாய, திண்ணோ லோகே விஸத்திகங்.

    Sabbāsave pariññāya, tiṇṇo loke visattikaṃ.

    32.

    32.

    ‘‘ஏகாரஸே கப்பஸதே, பஞ்சதிங்ஸாஸு க²த்தியா;

    ‘‘Ekārase kappasate, pañcatiṃsāsu khattiyā;

    அம்ப³ரங்ஸஸனாமா தே, சக்கவத்தீ மஹப்³ப³லா.

    Ambaraṃsasanāmā te, cakkavattī mahabbalā.

    33.

    33.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா புப்ப²ச்ச²த³னியோ தே²ரோ இமா கா³தா²யோ அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā pupphacchadaniyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    புப்ப²ச்ச²த³னியத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் சதுத்த²ங்.

    Pupphacchadaniyattherassāpadānaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. அப்பமாணங் (ஸீ॰ ஸ்யா॰)
    2. appamāṇaṃ (sī. syā.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / அபதா³ன-அட்ட²கதா² • Apadāna-aṭṭhakathā / 4. புப்ப²ச்ச²த³னியத்தே²ரஅபதா³னவண்ணனா • 4. Pupphacchadaniyattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact