Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / தே²ரகா³தா²பாளி • Theragāthāpāḷi

    9. புரோஹிதபுத்தஜெந்தத்தே²ரகா³தா²

    9. Purohitaputtajentattheragāthā

    423.

    423.

    ‘‘ஜாதிமதே³ன மத்தோஹங், போ⁴க³இஸ்ஸரியேன ச;

    ‘‘Jātimadena mattohaṃ, bhogaissariyena ca;

    ஸண்டா²னவண்ணரூபேன, மத³மத்தோ அசாரிஹங்.

    Saṇṭhānavaṇṇarūpena, madamatto acārihaṃ.

    424.

    424.

    ‘‘நாத்தனோ ஸமகங் கஞ்சி, அதிரேகங் ச மஞ்ஞிஸங்;

    ‘‘Nāttano samakaṃ kañci, atirekaṃ ca maññisaṃ;

    அதிமானஹதோ பா³லோ, பத்த²த்³தோ⁴ உஸ்ஸிதத்³த⁴ஜோ.

    Atimānahato bālo, patthaddho ussitaddhajo.

    425.

    425.

    ‘‘மாதரங் பிதரஞ்சாபி, அஞ்ஞேபி க³ருஸம்மதே;

    ‘‘Mātaraṃ pitarañcāpi, aññepi garusammate;

    ந கஞ்சி அபி⁴வாதே³ஸிங், மானத்த²த்³தோ⁴ அனாத³ரோ.

    Na kañci abhivādesiṃ, mānatthaddho anādaro.

    426.

    426.

    ‘‘தி³ஸ்வா வினாயகங் அக்³க³ங், ஸாரதீ²னங் வருத்தமங்;

    ‘‘Disvā vināyakaṃ aggaṃ, sārathīnaṃ varuttamaṃ;

    தபந்தமிவ ஆதி³ச்சங், பி⁴க்கு²ஸங்க⁴புரக்க²தங்.

    Tapantamiva ādiccaṃ, bhikkhusaṅghapurakkhataṃ.

    427.

    427.

    ‘‘மானங் மத³ஞ்ச ச²ட்³டெ³த்வா, விப்பஸன்னேன சேதஸா;

    ‘‘Mānaṃ madañca chaḍḍetvā, vippasannena cetasā;

    ஸிரஸா அபி⁴வாதே³ஸிங், ஸப்³ப³ஸத்தானமுத்தமங்.

    Sirasā abhivādesiṃ, sabbasattānamuttamaṃ.

    428.

    428.

    ‘‘அதிமானோ ச ஓமானோ, பஹீனா ஸுஸமூஹதா;

    ‘‘Atimāno ca omāno, pahīnā susamūhatā;

    அஸ்மிமானோ ஸமுச்சி²ன்னோ, ஸப்³பே³ மானவிதா⁴ ஹதா’’தி.

    Asmimāno samucchinno, sabbe mānavidhā hatā’’ti.

    … ஜெந்தோ புரோஹிதபுத்தோ தே²ரோ….

    … Jento purohitaputto thero….







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / தே²ரகா³தா²-அட்ட²கதா² • Theragāthā-aṭṭhakathā / 9. புரோஹிதபுத்தஜெந்தத்தே²ரகா³தா²வண்ணனா • 9. Purohitaputtajentattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact