Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā |
10. ரஹோனிஸஜ்ஜஸிக்கா²பத³வண்ணனா
10. Rahonisajjasikkhāpadavaṇṇanā
198. த³ஸமே உபனந்த³ஸ்ஸ சதுத்த²ஸிக்கா²பதே³னாதி அப்படிச்ச²ன்னே மாதுகா³மேன ஸத்³தி⁴ங் ரஹோனிஸஜ்ஜஸிக்கா²பத³ங் ஸந்தா⁴ய வுத்தங். கிஞ்சாபி தங் அசேலகவக்³கே³ பஞ்சமஸிக்கா²பத³ங் ஹோதி, உபனந்த³த்தே²ரங் ஆரப்³ப⁴ பஞ்ஞத்தேஸு பன சதுத்த²பா⁴வதோ ‘‘உபனந்த³ஸ்ஸ சதுத்த²ஸிக்கா²பதே³னா’’தி வுத்தங். சதுத்த²ஸிக்கா²பத³ஸ்ஸ வத்து²தோ இமஸ்ஸ ஸிக்கா²பத³ஸ்ஸ வத்து²னோ பட²மங் உப்பன்னத்தா இத³ங் ஸிக்கா²பத³ங் பட²மங் பஞ்ஞத்தங். இமினா ச ஸிக்கா²பதே³ன கேவலங் பி⁴க்கு²னியா ஏவ ரஹோனிஸஜ்ஜாய ஆபத்தி பஞ்ஞத்தா, உபரி மாதுகா³மேன ஸத்³தி⁴ங் ரஹோனிஸஜ்ஜாய ஆபத்தி விஸுங் பஞ்ஞத்தாதி த³ட்ட²ப்³ப³ங்.
198. Dasame upanandassa catutthasikkhāpadenāti appaṭicchanne mātugāmena saddhiṃ rahonisajjasikkhāpadaṃ sandhāya vuttaṃ. Kiñcāpi taṃ acelakavagge pañcamasikkhāpadaṃ hoti, upanandattheraṃ ārabbha paññattesu pana catutthabhāvato ‘‘upanandassa catutthasikkhāpadenā’’ti vuttaṃ. Catutthasikkhāpadassa vatthuto imassa sikkhāpadassa vatthuno paṭhamaṃ uppannattā idaṃ sikkhāpadaṃ paṭhamaṃ paññattaṃ. Iminā ca sikkhāpadena kevalaṃ bhikkhuniyā eva rahonisajjāya āpatti paññattā, upari mātugāmena saddhiṃ rahonisajjāya āpatti visuṃ paññattāti daṭṭhabbaṃ.
ரஹோனிஸஜ்ஜஸிக்கா²பத³வண்ணனா நிட்டி²தா.
Rahonisajjasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.
நிட்டி²தோ பி⁴க்கு²னிவக்³கோ³ ததியோ.
Niṭṭhito bhikkhunivaggo tatiyo.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 3. ஓவாத³வக்³கோ³ • 3. Ovādavaggo
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / 10. ரஹோனிஸஜ்ஜஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 10. Rahonisajjasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 10. ரஹோனிஸஜ்ஜஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 10. Rahonisajjasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 10. ரஹோனிஸஜ்ஜஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 10. Rahonisajjasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 10. ரஹோனிஸஜ்ஜஸிக்கா²பத³ங் • 10. Rahonisajjasikkhāpadaṃ