Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / மஹாவக்³க³-அட்ட²கதா² • Mahāvagga-aṭṭhakathā

    ராஜக³ஹஸெட்டி²வத்து²கதா²

    Rājagahaseṭṭhivatthukathā

    332. ஸக்கி²ஸ்ஸஸி பன த்வங் க³ஹபதீதி கஸ்மா ஆஹ? இரியாபத²ஸம்பரிவத்தனேன கிர மத்த²லுங்க³ங் ந ஸண்டா²தி, அஸ்ஸ ச தீஹி ஸத்தாஹேஹி நிச்சலஸ்ஸ நிபன்னஸ்ஸ மத்த²லுங்க³ங் ஸண்ட²ஹிஸ்ஸதீதி ஞத்வா அப்பேவ நாம ஸத்தஸத்தமாஸே படிஜானித்வா ஸத்தஸத்ததி³வஸேபி நிபஜ்ஜெய்யாதி நங் ஏவமாஹ. தேனேவ பரதோ வுத்தங் ‘‘அபி ச படிகச்சேவ மயா ஞாதோ’’தி. ஸீஸச்ச²விங் உப்பாடெத்வாதி ஸீஸசம்மங் அபனெத்வா. ஸிப்³பி³னிங் வினாமெத்வாதி ஸிப்³பி³னிங் விவரித்வா. நாஹங் ஆசரிய ஸக்கோமீதி தஸ்ஸ கிர ஸரீரே மஹாடா³ஹோ உப்பஜ்ஜி, தஸ்மா ஏவமாஹ. தீஹி ஸத்தாஹேஹீதி தீஹி பஸ்ஸேஹி ஏகேகேன ஸத்தாஹேன.

    332.Sakkhissasipana tvaṃ gahapatīti kasmā āha? Iriyāpathasamparivattanena kira matthaluṅgaṃ na saṇṭhāti, assa ca tīhi sattāhehi niccalassa nipannassa matthaluṅgaṃ saṇṭhahissatīti ñatvā appeva nāma sattasattamāse paṭijānitvā sattasattadivasepi nipajjeyyāti naṃ evamāha. Teneva parato vuttaṃ ‘‘api ca paṭikacceva mayā ñāto’’ti. Sīsacchaviṃ uppāṭetvāti sīsacammaṃ apanetvā. Sibbiniṃ vināmetvāti sibbiniṃ vivaritvā. Nāhaṃ ācariya sakkomīti tassa kira sarīre mahāḍāho uppajji, tasmā evamāha. Tīhi sattāhehīti tīhi passehi ekekena sattāhena.

    333. ஜனங் உஸ்ஸாரெத்வாதி ஜனங் நீஹராபெத்வா.

    333.Janaṃussāretvāti janaṃ nīharāpetvā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவக்³க³பாளி • Mahāvaggapāḷi
    205. ராஜக³ஹஸெட்டி²வத்து² • 205. Rājagahaseṭṭhivatthu
    206. ஸெட்டி²புத்தவத்து² • 206. Seṭṭhiputtavatthu

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 205. ராஜக³ஹஸெட்டி²வத்து²கதா² • 205. Rājagahaseṭṭhivatthukathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact