Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
5. ராஜந்தேபுரப்பவேஸனஸுத்தவண்ணனா
5. Rājantepurappavesanasuttavaṇṇanā
45. பஞ்சமே கதங் வா கரிஸ்ஸந்தி வாதி மேது²னவீதிக்கமங் கரிங்ஸு வா கரிஸ்ஸந்தி வா. ரதனந்தி மணிரதனாதீ³ஸு யங்கிஞ்சி. பத்தே²தீதி மாரேதுங் இச்ச²தி. ஹத்தி²ஸம்பா³த⁴ந்தி ஹத்தீ²ஹி ஸம்பா³த⁴ங் . ஹத்தி²ஸம்மத்³த³ந்தி வா பாடோ², தஸ்ஸத்தோ² – ஹத்தீ²ஹி ஸம்மத்³தோ³ எத்தா²தி ஹத்தி²ஸம்மத்³த³ங். ஸேஸேஸுபி ஏஸேவ நயோ. ரஜனீயானி ரூபஸத்³த³க³ந்த⁴ரஸபொ²ட்ட²ப்³பா³னீதி ஏதானி ராக³ஜனகானி ரூபாதீ³னி தத்த² பரிபூரானி ஹொந்தி.
45. Pañcame kataṃ vā karissanti vāti methunavītikkamaṃ kariṃsu vā karissanti vā. Ratananti maṇiratanādīsu yaṃkiñci. Patthetīti māretuṃ icchati. Hatthisambādhanti hatthīhi sambādhaṃ . Hatthisammaddanti vā pāṭho, tassattho – hatthīhi sammaddo etthāti hatthisammaddaṃ. Sesesupi eseva nayo. Rajanīyāni rūpasaddagandharasaphoṭṭhabbānīti etāni rāgajanakāni rūpādīni tattha paripūrāni honti.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 5. ராஜந்தேபுரப்பவேஸனஸுத்தங் • 5. Rājantepurappavesanasuttaṃ
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-8. விவாத³ஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-8. Vivādasuttādivaṇṇanā