Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi

    9. ராஜவக்³கோ³

    9. Rājavaggo

    173. புப்³பே³ அப்படிஸங்விதி³தோ ரஞ்ஞோ அந்தேபுரங் பவிஸந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. பட²மங் பாத³ங் உம்மாரங் அதிக்காமேதி, ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸ; து³தியங் பாத³ங் அதிக்காமேதி, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    173. Pubbe appaṭisaṃvidito rañño antepuraṃ pavisanto dve āpattiyo āpajjati. Paṭhamaṃ pādaṃ ummāraṃ atikkāmeti, āpatti dukkaṭassa; dutiyaṃ pādaṃ atikkāmeti, āpatti pācittiyassa.

    ரதனங் உக்³க³ண்ஹந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. க³ண்ஹாதி, பயோகே³ து³க்கடங்; க³ஹிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Ratanaṃ uggaṇhanto dve āpattiyo āpajjati. Gaṇhāti, payoge dukkaṭaṃ; gahite āpatti pācittiyassa.

    ஸந்தங் பி⁴க்கு²ங் அனாபுச்சா² விகாலே கா³மங் பவிஸந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. பட²மங் பாத³ங் பரிக்கே²பங் அதிக்காமேதி, ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸ; து³தியங் பாத³ங் அதிக்காமேதி, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Santaṃ bhikkhuṃ anāpucchā vikāle gāmaṃ pavisanto dve āpattiyo āpajjati. Paṭhamaṃ pādaṃ parikkhepaṃ atikkāmeti, āpatti dukkaṭassa; dutiyaṃ pādaṃ atikkāmeti, āpatti pācittiyassa.

    அட்டி²மயங் வா த³ந்தமயங் வா விஸாணமயங் வா ஸூசிக⁴ரங் காராபெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. காராபேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; காராபிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Aṭṭhimayaṃ vā dantamayaṃ vā visāṇamayaṃ vā sūcigharaṃ kārāpento dve āpattiyo āpajjati. Kārāpeti, payoge dukkaṭaṃ; kārāpite āpatti pācittiyassa.

    பமாணாதிக்கந்தங் மஞ்சங் வா பீட²ங் வா காராபெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. காராபேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; காராபிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Pamāṇātikkantaṃ mañcaṃ vā pīṭhaṃ vā kārāpento dve āpattiyo āpajjati. Kārāpeti, payoge dukkaṭaṃ; kārāpite āpatti pācittiyassa.

    மஞ்சங் வா பீட²ங் வா தூலோனத்³த⁴ங் காராபெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. காராபேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; காராபிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Mañcaṃ vā pīṭhaṃ vā tūlonaddhaṃ kārāpento dve āpattiyo āpajjati. Kārāpeti, payoge dukkaṭaṃ; kārāpite āpatti pācittiyassa.

    பமாணாதிக்கந்தங் நிஸீத³னங் காராபெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. காராபேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; காராபிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Pamāṇātikkantaṃ nisīdanaṃ kārāpento dve āpattiyo āpajjati. Kārāpeti, payoge dukkaṭaṃ; kārāpite āpatti pācittiyassa.

    பமாணாதிக்கந்தங் கண்டு³ப்படிச்சா²தி³ங் காராபெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. காராபேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; காராபிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Pamāṇātikkantaṃ kaṇḍuppaṭicchādiṃ kārāpento dve āpattiyo āpajjati. Kārāpeti, payoge dukkaṭaṃ; kārāpite āpatti pācittiyassa.

    பமாணாதிக்கந்தங் வஸ்ஸிகஸாடிகங் காராபெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. காராபேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; காராபிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Pamāṇātikkantaṃ vassikasāṭikaṃ kārāpento dve āpattiyo āpajjati. Kārāpeti, payoge dukkaṭaṃ; kārāpite āpatti pācittiyassa.

    சீவரங் காராபெந்தோ கதி ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி? ஸுக³தசீவரப்பமாணங் சீவரங் காராபெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. காராபேதி , பயோகே³ து³க்கடங்; காராபிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ – ஸுக³தசீவரப்பமாணங் சீவரங் காராபெந்தோ இமா த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி.

    Cīvaraṃ kārāpento kati āpattiyo āpajjati? Sugatacīvarappamāṇaṃ cīvaraṃ kārāpento dve āpattiyo āpajjati. Kārāpeti , payoge dukkaṭaṃ; kārāpite āpatti pācittiyassa – sugatacīvarappamāṇaṃ cīvaraṃ kārāpento imā dve āpattiyo āpajjati.

    ராஜவக்³கோ³ நவமோ. கு²த்³த³கா நிட்டி²தா.

    Rājavaggo navamo. Khuddakā niṭṭhitā.







    Related texts:



    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / கதாபத்திவாராதி³வண்ணனா • Katāpattivārādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact