Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    5. ரங்ஸிஸஞ்ஞகத்தே²ரஅபதா³னங்

    5. Raṃsisaññakattheraapadānaṃ

    30.

    30.

    ‘‘பப்³ப³தே ஹிமவந்தம்ஹி, வாஸங் கப்பேஸஹங் புரே;

    ‘‘Pabbate himavantamhi, vāsaṃ kappesahaṃ pure;

    அஜினுத்தரவாஸோஹங், வஸாமி பப்³ப³தந்தரே.

    Ajinuttaravāsohaṃ, vasāmi pabbatantare.

    31.

    31.

    ‘‘ஸுவண்ணவண்ணங் ஸம்பு³த்³த⁴ங், ஸதரங்ஸிங்வ பா⁴ணுமங்;

    ‘‘Suvaṇṇavaṇṇaṃ sambuddhaṃ, sataraṃsiṃva bhāṇumaṃ;

    வனந்தரக³தங் தி³ஸ்வா, ஸாலராஜங்வ புப்பி²தங்.

    Vanantaragataṃ disvā, sālarājaṃva pupphitaṃ.

    32.

    32.

    ‘‘ரங்ஸ்யா 1 சித்தங் பஸாதெ³த்வா, விபஸ்ஸிஸ்ஸ மஹேஸினோ;

    ‘‘Raṃsyā 2 cittaṃ pasādetvā, vipassissa mahesino;

    பக்³க³ய்ஹ அஞ்ஜலிங் வந்தி³ங், ஸிரஸா உக்குடீ 3 அஹங்.

    Paggayha añjaliṃ vandiṃ, sirasā ukkuṭī 4 ahaṃ.

    33.

    33.

    ‘‘ஏகனவுதிதோ கப்பே, யங் கம்மமகரிங் ததா³;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ kammamakariṃ tadā;

    து³க்³க³திங் நாபி⁴ஜானாமி, ரங்ஸிஸஞ்ஞாயித³ங் ப²லங்.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, raṃsisaññāyidaṃ phalaṃ.

    34.

    34.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா ரங்ஸிஸஞ்ஞகோ தே²ரோ இமா கா³தா²யோ அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā raṃsisaññako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ரங்ஸிஸஞ்ஞகத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் பஞ்சமங்.

    Raṃsisaññakattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. ரங்ஸே (ஸ்யா॰ க॰)
    2. raṃse (syā. ka.)
    3. ஸிரஸா உக்குடிகோ (ஸ்யா॰), ஸிரஸுக்குடிகோ (க॰)
    4. sirasā ukkuṭiko (syā.), sirasukkuṭiko (ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / அபதா³ன-அட்ட²கதா² • Apadāna-aṭṭhakathā / 5. ரங்ஸிஸஞ்ஞகத்தே²ரஅபதா³னவண்ணனா • 5. Raṃsisaññakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact