Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi |
2. ரத்தந்த⁴காரவக்³கோ³
2. Rattandhakāravaggo
232. ரத்தந்த⁴காரே அப்பதீ³பே புரிஸேன ஸத்³தி⁴ங் ஏகேனேகா ஸந்திட்ட²ந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. ஹத்த²பாஸே திட்ட²தி, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ; ஹத்த²பாஸங் விஜஹித்வா திட்ட²தி, ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸ.
232. Rattandhakāre appadīpe purisena saddhiṃ ekenekā santiṭṭhantī dve āpattiyo āpajjati. Hatthapāse tiṭṭhati, āpatti pācittiyassa; hatthapāsaṃ vijahitvā tiṭṭhati, āpatti dukkaṭassa.
படிச்ச²ன்னே ஓகாஸே புரிஸேன ஸத்³தி⁴ங் ஏகேனேகா ஸந்திட்ட²ந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. ஹத்த²பாஸே திட்ட²தி, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ; ஹத்த²பாஸங் விஜஹித்வா திட்ட²தி, ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸ.
Paṭicchanne okāse purisena saddhiṃ ekenekā santiṭṭhantī dve āpattiyo āpajjati. Hatthapāse tiṭṭhati, āpatti pācittiyassa; hatthapāsaṃ vijahitvā tiṭṭhati, āpatti dukkaṭassa.
அஜ்ஜோ²காஸே புரிஸேன ஸத்³தி⁴ங் ஏகேனேகா ஸந்திட்ட²ந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. ஹத்த²பாஸே திட்ட²தி, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ; ஹத்த²பாஸங் விஜஹித்வா திட்ட²தி, ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸ.
Ajjhokāse purisena saddhiṃ ekenekā santiṭṭhantī dve āpattiyo āpajjati. Hatthapāse tiṭṭhati, āpatti pācittiyassa; hatthapāsaṃ vijahitvā tiṭṭhati, āpatti dukkaṭassa.
ரதி²காய வா ப்³யூஹே வா ஸிங்கா⁴டகே வா புரிஸேன ஸத்³தி⁴ங் ஏகேனேகா ஸந்திட்ட²ந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. ஹத்த²பாஸே திட்ட²தி, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ; ஹத்த²பாஸங் விஜஹித்வா திட்ட²தி, ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸ.
Rathikāya vā byūhe vā siṅghāṭake vā purisena saddhiṃ ekenekā santiṭṭhantī dve āpattiyo āpajjati. Hatthapāse tiṭṭhati, āpatti pācittiyassa; hatthapāsaṃ vijahitvā tiṭṭhati, āpatti dukkaṭassa.
புரேப⁴த்தங் குலானி உபஸங்கமித்வா ஆஸனே நிஸீதி³த்வா ஸாமிகே அனாபுச்சா² பக்கமந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. பட²மங் பாத³ங் அனோவஸ்ஸகங் அதிக்காமேதி, ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸ; து³தியங் பாத³ங் அதிக்காமேதி, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Purebhattaṃ kulāni upasaṅkamitvā āsane nisīditvā sāmike anāpucchā pakkamantī dve āpattiyo āpajjati. Paṭhamaṃ pādaṃ anovassakaṃ atikkāmeti, āpatti dukkaṭassa; dutiyaṃ pādaṃ atikkāmeti, āpatti pācittiyassa.
பச்சா²ப⁴த்தங் குலானி உபஸங்கமித்வா ஸாமிகே அனாபுச்சா² ஆஸனே நிஸீத³ந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. நிஸீத³தி, பயோகே³ து³க்கடங்; நிஸின்னே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Pacchābhattaṃ kulāni upasaṅkamitvā sāmike anāpucchā āsane nisīdantī dve āpattiyo āpajjati. Nisīdati, payoge dukkaṭaṃ; nisinne āpatti pācittiyassa.
விகாலே குலானி உபஸங்கமித்வா ஸாமிகே அனாபுச்சா² ஸெய்யங் ஸந்த²ரித்வா வா ஸந்த²ராபெத்வா வா அபி⁴னிஸீத³ந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. அபி⁴னிஸீத³தி, பயோகே³ து³க்கடங்; அபி⁴னிஸின்னே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Vikāle kulāni upasaṅkamitvā sāmike anāpucchā seyyaṃ santharitvā vā santharāpetvā vā abhinisīdantī dve āpattiyo āpajjati. Abhinisīdati, payoge dukkaṭaṃ; abhinisinne āpatti pācittiyassa.
து³க்³க³ஹிதேன தூ³பதா⁴ரிதேன பரங் உஜ்ஜா²பெந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. உஜ்ஜா²பேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; உஜ்ஜா²பிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Duggahitena dūpadhāritena paraṃ ujjhāpentī dve āpattiyo āpajjati. Ujjhāpeti, payoge dukkaṭaṃ; ujjhāpite āpatti pācittiyassa.
அத்தானங் வா பரங் வா நிரயேன வா ப்³ரஹ்மசரியேன வா அபி⁴ஸபந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. அபி⁴ஸபதி, பயோகே³ து³க்கடங்; அபி⁴ஸபிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Attānaṃ vā paraṃ vā nirayena vā brahmacariyena vā abhisapantī dve āpattiyo āpajjati. Abhisapati, payoge dukkaṭaṃ; abhisapite āpatti pācittiyassa.
அத்தானங் வதி⁴த்வா வதி⁴த்வா ரோத³ந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. வத⁴தி ரோத³தி, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ; வத⁴தி ந ரோத³தி, ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸ.
Attānaṃ vadhitvā vadhitvā rodantī dve āpattiyo āpajjati. Vadhati rodati, āpatti pācittiyassa; vadhati na rodati, āpatti dukkaṭassa.
ரத்தந்த⁴காரவக்³கோ³ து³தியோ.
Rattandhakāravaggo dutiyo.