Sănătate

    S-a realizat un instrument care miroase cancerul de prostată

    Cercetătorii britanici de la University of the West of England şi University of Liverpool, au dezvoltat un instrument de diagnosticare non-invazivă, care poate "mirosi" cancerul de prostată în urina bărbaţilor.



    Un nas electronic miroase cancerul de prostată.


    Dispozitivul Odoreader este un senzor cromatografic cu gaz (GC), care funcţionează ca un "nas electronic", prin identificarea modelelor diferite de compuşi legaţi de cancerele urologice în urina pacienţilor. Probele de urină sunt introduse în dispozitiv, care rulează un algoritm şi poate detecta cancerul.

    Poziţionarea prostatei foarte aproape de vezica urinară, dă profilului urinei un algoritm diferit dacă omul are cancer.

    Dispozitivul a fost testat pe 155 de persoane care s-au prezentat la clinicile de urologie. 58 dintre aceştia au fost diagnosticaţi cu cancer de prostată, 24 cu cancer de vezică urinară, iar 73 cu hematurie sau flux sărac.

    Dacă acest test reuşeşte la verificările medicale complete, aceasta va revoluţiona diagnosticarea.

    15 FEBRUARIE 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un studiu realizat de neurologi de la University College din Londra, Marea Britanie, a confirmat că, cu cât minţi mai mult, cu atât e mai greu să te opreşti.
    Legumele si fructele nu mor dupa ce sunt recoltate. Ele raspund la stimulii din mediu timp de cateva zile, si pot fi facute sa produca mai multi antioxidanti la un anumit moment, utilizand lumina.
    O echipă de la Spitalul Universitar din Geneva a descoperit că hormonul Eritropoietina (EPO) ar putea preveni leziunile cerebrale la copiii foarte prematuri. Studiul s-a făcut pe aproape 500 de copii născuţi între 26 şi 31 săptămâni în Elveția.
    O promiţătoare terapie experimentală promovată de laboratoarele americane Pfizer a confirmat eficacitatea sa în blocarea proliferării cancerului de sân avansat, potrivit unui nou studiu clinic realizat la Institute of Cancer Research din Londra.
    Medicii chinezi au identificat prima genă care ajută bacteriile să reziste la singurul grup de antibiotice eficiente când toate celelalte eşuează. Experţii chinezi au ajuns la concluzia alarmantă că ultima noastră linie de apărare cu antibiotice a fost depăşită.
    Un studiu început acum patru ani pe populaţiile din Finlanda şi Suedia, lărgit apoi pe 150000 de oameni a găsit, prin testare genetică, o mutaţie rară care protejează chiar şi oamenii graşi de îmbolnavirea de diabet de tip 2. Efectul este foarte puternic, mutaţia reducând cu două treimi riscul de boală, ceea ce îi determină pe cercetători să înceapă căutarea de medicamente care să imite efectul mutaţiei.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact