Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā |
9. ரூபியஸங்வோஹாரஸிக்கா²பத³வண்ணனா
9. Rūpiyasaṃvohārasikkhāpadavaṇṇanā
587. ‘‘ஜாதரூபரஜதபரிவத்தன’’ந்தி உக்கட்ட²பரிச்சே²தே³ன வுத்தங், ததா² ‘‘ரூபியங் நாம ஸத்து²வண்ணோ கஹாபணோ’’திஆதி³ பாளிவசனஞ்ச. ‘‘அரூபியே ரூபியஸஞ்ஞீ ரூபியங் சேதாபேதீ’’திஆதி³ திகவசனதோ, ‘‘து³க்கடவத்து²னா பன நிஸ்ஸக்³கி³யவத்து²ங் சேதாபெந்தஸ்ஸ…பே॰… நிஸ்ஸக்³கி³யங் பாசித்தியங் க³ருகஸ்ஸ சேதாபிதத்தா’’தி அட்ட²கதா²வசனதோ ச பன அனுக்கட்ட²பரிச்சே²தோ³பெத்த² லப்³ப⁴தீதி ஸித்³த⁴ங். ஸத்து²வண்ணோ ச கஹாபணோ ச ததோ யே சஞ்ஞே வோஹாரங் க³ச்ச²ந்தீதி ஏவமெத்த² ஸமுச்சயோ வேதி³தப்³போ³. இமஸ்மிங் பன ஸிக்கா²பதே³ ‘‘நானப்பகாரகங் நாம கதம்பி அகதம்பி கதாகதம்பீ’’தி எத்த² விப⁴த்தானங் திண்ணங் ரூபியாரூபியானஞ்ச த்³வின்னங் வஸேன பஞ்ச திகா வுத்தா, அட்ட²கதா²சரியேஹி தத³னுலோமதோ ஏகோ திகோ த³ஸ்ஸிதோதி ஸப்³பே³ ச² ஹொந்தி.
587.‘‘Jātarūparajataparivattana’’nti ukkaṭṭhaparicchedena vuttaṃ, tathā ‘‘rūpiyaṃ nāma satthuvaṇṇo kahāpaṇo’’tiādi pāḷivacanañca. ‘‘Arūpiye rūpiyasaññī rūpiyaṃ cetāpetī’’tiādi tikavacanato, ‘‘dukkaṭavatthunā pana nissaggiyavatthuṃ cetāpentassa…pe… nissaggiyaṃ pācittiyaṃ garukassa cetāpitattā’’ti aṭṭhakathāvacanato ca pana anukkaṭṭhaparicchedopettha labbhatīti siddhaṃ. Satthuvaṇṇo ca kahāpaṇo ca tato ye caññe vohāraṃ gacchantīti evamettha samuccayo veditabbo. Imasmiṃ pana sikkhāpade ‘‘nānappakārakaṃ nāma katampi akatampi katākatampī’’ti ettha vibhattānaṃ tiṇṇaṃ rūpiyārūpiyānañca dvinnaṃ vasena pañca tikā vuttā, aṭṭhakathācariyehi tadanulomato eko tiko dassitoti sabbe cha honti.
எத்தா²ஹ – அஞ்ஞஸ்மிங் ஸிக்கா²பதே³ ஏகஸ்மிங் திகச்சே²தே³ த³ஸ்ஸிதே ஸதிபி ஸம்ப⁴வே இதரே ந த³ஸ்ஸீயந்தி , இதே⁴வ கஸ்மா த³ஸ்ஸிதோதி? ‘‘நானப்பகாரக’’ந்தி மாதிகாயங் வுத்தத்தா இதே⁴வ நானப்பகாரபா⁴வத³ஸ்ஸனத்த²ந்தி. ந கயவிக்கயஸிக்கா²பதே³பி வத்தப்³ப³ப்பஸங்க³தோதி சே? ந, இத⁴ த³ஸ்ஸிதனயத்தா. அத² ச ரூபியஸ்ஸ விப⁴ங்கே³ ‘‘யே வோஹாரங் க³ச்ச²ந்தீ’’தி அந்தே வுத்தத்தா ஸத்து²வண்ணாத³யோ வளஞ்ஜனுபகா³ ஏவாதி ஸித்³த⁴ங். ததோ அவளஞ்ஜனுபகே³ஹி ஜாதரூபரஜதேஹி வோஹாரேன ந நிஸ்ஸக்³கி³யந்தி ஆபஜ்ஜதி, தஸ்மா தங் ஆபஜ்ஜனத்த²ந்தி த³ஸ்ஸெந்தேன ‘‘கதேன கதங் சேதாபேதீ’’திஆத³யோ திகா வுத்தாதி, ஏவங் ஸந்தே ரூபியவிப⁴ங்கே³ ‘‘யே ச வோஹாரங் க³ச்ச²ந்தீ’’தி ந வத்தப்³ப³ங், தஸ்மிங் பதே³ அவுத்தே அவளஞ்ஜனுபகா³பி ஸங்க³ஹங் க³தாவ ஹொந்தீதி கதாதீ³ஹி திகத்தயஸ்ஸ வத்தப்³ப³பயோஜனங் ந ப⁴விஸ்ஸதீதி சே? ந, கப்பியப⁴ண்டே³ன கப்பியப⁴ண்ட³பஅவத்தனஸ்ஸாபி ரூபியஸங்வோஹாரபா⁴வப்பஸங்க³தோ. ‘‘யே வோஹாரங் க³ச்ச²ந்தீ’’தி வசனேனபி கமுக கத²ல கங்ஸபா⁴ஜன ஸாடகாதி³பரிவத்தனஸ்ஸபி ரூபியஸங்வோஹாரபா⁴வப்பஸங்கோ³ ஏவாதி சே? ந, கதாதி³வசனேன ஜாதரூபாதி³அகப்பியவத்தூ²னஞ்ஞேவ அதி⁴ப்பேதபா⁴வதீ³பனதோ, தஸ்மா உப⁴யேனபி யதே³தங் கதாகதாதி³பே⁴த³ங் பாகதிகரூபியங் யஞ்ச கஹாபணமாஸகஸங்கே²பங், யஞ்ச கஹாபணாதி³வோஹாரூபக³ங், உப⁴யம்பேதங் இத⁴ ச அனந்தராதீதஸிக்கா²பதே³ ச ரூபியங் நாமாதி அதி⁴ப்பேதத்த²ஸித்³தி⁴ ஹோதி, ந தண்டு³லாதீ³னி, தத்த² கதாதி³வோஹாராஸம்ப⁴வதோ. எத்தாவதா கதாதி³திகத்தயப்பயோஜனங் வுத்தங்.
Etthāha – aññasmiṃ sikkhāpade ekasmiṃ tikacchede dassite satipi sambhave itare na dassīyanti , idheva kasmā dassitoti? ‘‘Nānappakāraka’’nti mātikāyaṃ vuttattā idheva nānappakārabhāvadassanatthanti. Na kayavikkayasikkhāpadepi vattabbappasaṅgatoti ce? Na, idha dassitanayattā. Atha ca rūpiyassa vibhaṅge ‘‘ye vohāraṃ gacchantī’’ti ante vuttattā satthuvaṇṇādayo vaḷañjanupagā evāti siddhaṃ. Tato avaḷañjanupagehi jātarūparajatehi vohārena na nissaggiyanti āpajjati, tasmā taṃ āpajjanatthanti dassentena ‘‘katena kataṃ cetāpetī’’tiādayo tikā vuttāti, evaṃ sante rūpiyavibhaṅge ‘‘ye ca vohāraṃ gacchantī’’ti na vattabbaṃ, tasmiṃ pade avutte avaḷañjanupagāpi saṅgahaṃ gatāva hontīti katādīhi tikattayassa vattabbapayojanaṃ na bhavissatīti ce? Na, kappiyabhaṇḍena kappiyabhaṇḍapaavattanassāpi rūpiyasaṃvohārabhāvappasaṅgato. ‘‘Ye vohāraṃ gacchantī’’ti vacanenapi kamuka kathala kaṃsabhājana sāṭakādiparivattanassapi rūpiyasaṃvohārabhāvappasaṅgo evāti ce? Na, katādivacanena jātarūpādiakappiyavatthūnaññeva adhippetabhāvadīpanato, tasmā ubhayenapi yadetaṃ katākatādibhedaṃ pākatikarūpiyaṃ yañca kahāpaṇamāsakasaṅkhepaṃ, yañca kahāpaṇādivohārūpagaṃ, ubhayampetaṃ idha ca anantarātītasikkhāpade ca rūpiyaṃ nāmāti adhippetatthasiddhi hoti, na taṇḍulādīni, tattha katādivohārāsambhavato. Ettāvatā katāditikattayappayojanaṃ vuttaṃ.
இதா³னி ஸேஸத்திகானி வுச்சதி – எத்த² ஹி யதா²வுத்தப்பபே⁴த³ங் நிஸ்ஸக்³கி³யவத்து² ரூபியங் நாம, ஸேஸங் து³க்கடவத்து²பி கப்பியவத்து²பி ந ரூபியந்தி அரூபியங் நாம ஹோதீதி கத்வா ‘‘அரூபியே அரூபியஸஞ்ஞீ பஞ்சன்னங் ஸஹத⁴ம்மிகானங் அனாபத்தீ’’தி இத³ங் ந ஏகங்ஸிகங் ஆபஜ்ஜதி து³க்கடவத்து²ம்ஹி து³க்கடாபஜ்ஜனதோ. இத⁴ வசனப்பமாணதோ நிஸ்ஸக்³கி³யவத்து²தோ அஞ்ஞங் அந்தமஸோ முத்தாதி³பி அரூபியமேவ நாம. தத்த² பஞ்சன்னங் ஸஹத⁴ம்மிகானங் அனாபத்தீதி சே? ந, ராஜஸிக்கா²பத³விரோத⁴தோ. தத்த² ஹி ‘‘முத்தா வா மணி வா’’தி வுத்தங், தஸ்மா முத்தாதி³ அகப்பியங் து³க்கடவத்தூ²தி ச ஸித்³த⁴ங் நிஸ்ஸக்³கி³யவத்தூ²ஸு அபா⁴வா. ஏவங் ஸந்தே ‘‘அரூபியே அரூபியஸஞ்ஞீ பஞ்சன்னங் ஸஹத⁴ம்மிகானங் அனாபத்தீ’’தி ஸுத்³த⁴கப்பியப⁴ண்ட³ங் ஸந்தா⁴ய வுத்தங், ந ஸப்³ப³ங் அரூபியங். ததோ அஞ்ஞத்த² பன ‘‘அரூபியே ரூபியஸஞ்ஞீ’’திஆதி³திகது³க்கடே ச அட்ட²கதா²யங் த³ஸ்ஸிததிகே ச ஸப்³ப³ங் அரூபியங் நாமாதி வேதி³தப்³ப³ங், தஸ்மா அரூபியபா⁴வதீ³பனத்த²ங் து³தியோ திகோ வுத்தோ. தத³த்த²மேவ அட்ட²கதா²யங் த³ஸ்ஸிதோ ஏகோ திகோ. கஸ்மா ந பாளியங் ஸோ வுத்தோதி சே? தத்த² சேதாபிதஅரூபியே ரூபியச²ட்³ட³னகஸம்முதிகிச்சாபா⁴வதோ. தஸ்மிஞ்ஹி திகே வுத்தே கப்பியவத்து²னோபி அரூபியச²ட்³ட³னகஸம்முதி தா³தப்³பா³தி ஆபஜ்ஜதி, தஸ்ஸ வஸேன ரூபியச²ட்³ட³னகஸம்முதி ஏவ ந வத்தப்³பா³தி? ந, ரூபியஸ்ஸபி ஸம்முதிகிச்சாபா⁴வப்பஸங்க³தோ, தஸ்மா ரூபியே ரூபியஸஞ்ஞீ கப்பியவத்து²ங் சேதாபேதி பத்தசதுக்கே ததியபத்தங் விய, தங் ஸங்கா⁴தீ³னங் நிஸ்ஸஜ்ஜிதப்³ப³ங், நிஸ்ஸட்ட²ங் பன அஞ்ஞேஸங் கப்பதி ததியபத்தோ விய. அத² ஸம்படிச்சி²தரூபியேன சேதாபிதங் ஹோதி து³தியபத்தோ விய, தங் வினாபி ஸம்முதியா யோ கோசி பி⁴க்கு² ச²ட்³டே³தி, வட்டதி. ததோ பரங் ‘‘ஸசே தத்த² ஆக³ச்ச²தி ஆராமிகோ வா’’திஆதி³னா வுத்தனயேனேவ படிபஜ்ஜிதப்³ப³ங். தத்த² ‘‘ரூபியே’’தி வா ‘‘அரூபியே’’தி வா ஸப்³ப³த்த² பு⁴ம்மப்பத்தே அத்தனோ ஸந்தகங், உபயோக³ப்பத்தே பரஸந்தகந்தி வேதி³தப்³ப³ங். எத்தா²ஹ – உபதிஸ்ஸத்தே²ரோ புரிமஸிக்கா²பதே³ன ரூபியபடிக்³க³ஹணங் வாரிதங், இமினா ஸுத்³தா⁴க³மேன கப்பியகாரகஸ்ஸ ஹத்தே² கப்பியங் நிஸ்ஸாய டி²தேன ஸங்வோஹாரோ வாரிதோதி.
Idāni sesattikāni vuccati – ettha hi yathāvuttappabhedaṃ nissaggiyavatthu rūpiyaṃ nāma, sesaṃ dukkaṭavatthupi kappiyavatthupi na rūpiyanti arūpiyaṃ nāma hotīti katvā ‘‘arūpiye arūpiyasaññī pañcannaṃ sahadhammikānaṃ anāpattī’’ti idaṃ na ekaṃsikaṃ āpajjati dukkaṭavatthumhi dukkaṭāpajjanato. Idha vacanappamāṇato nissaggiyavatthuto aññaṃ antamaso muttādipi arūpiyameva nāma. Tattha pañcannaṃ sahadhammikānaṃ anāpattīti ce? Na, rājasikkhāpadavirodhato. Tattha hi ‘‘muttā vā maṇi vā’’ti vuttaṃ, tasmā muttādi akappiyaṃ dukkaṭavatthūti ca siddhaṃ nissaggiyavatthūsu abhāvā. Evaṃ sante ‘‘arūpiye arūpiyasaññī pañcannaṃ sahadhammikānaṃ anāpattī’’ti suddhakappiyabhaṇḍaṃ sandhāya vuttaṃ, na sabbaṃ arūpiyaṃ. Tato aññattha pana ‘‘arūpiye rūpiyasaññī’’tiāditikadukkaṭe ca aṭṭhakathāyaṃ dassitatike ca sabbaṃ arūpiyaṃ nāmāti veditabbaṃ, tasmā arūpiyabhāvadīpanatthaṃ dutiyo tiko vutto. Tadatthameva aṭṭhakathāyaṃ dassito eko tiko. Kasmā na pāḷiyaṃ so vuttoti ce? Tattha cetāpitaarūpiye rūpiyachaḍḍanakasammutikiccābhāvato. Tasmiñhi tike vutte kappiyavatthunopi arūpiyachaḍḍanakasammuti dātabbāti āpajjati, tassa vasena rūpiyachaḍḍanakasammuti eva na vattabbāti? Na, rūpiyassapi sammutikiccābhāvappasaṅgato, tasmā rūpiye rūpiyasaññī kappiyavatthuṃ cetāpeti pattacatukke tatiyapattaṃ viya, taṃ saṅghādīnaṃ nissajjitabbaṃ, nissaṭṭhaṃ pana aññesaṃ kappati tatiyapatto viya. Atha sampaṭicchitarūpiyena cetāpitaṃ hoti dutiyapatto viya, taṃ vināpi sammutiyā yo koci bhikkhu chaḍḍeti, vaṭṭati. Tato paraṃ ‘‘sace tattha āgacchati ārāmiko vā’’tiādinā vuttanayeneva paṭipajjitabbaṃ. Tattha ‘‘rūpiye’’ti vā ‘‘arūpiye’’ti vā sabbattha bhummappatte attano santakaṃ, upayogappatte parasantakanti veditabbaṃ. Etthāha – upatissatthero purimasikkhāpadena rūpiyapaṭiggahaṇaṃ vāritaṃ, iminā suddhāgamena kappiyakārakassa hatthe kappiyaṃ nissāya ṭhitena saṃvohāro vāritoti.
589. நிஸ்ஸக்³கி³யவத்து²னா நிஸ்ஸக்³கி³யவத்து²ங்…பே॰… அபராபரபரிவத்தனே இமினாதி எத்த² ஏகஸ்மிங் ஏவ வத்து²ஸ்மிங் த்³வின்னங் ஸிக்கா²பதா³னங் வஸேன ஏகதோ ஆபத்தி வுத்தா, தங் பன பச்சி²மஸ்ஸ வஸேன நிஸ்ஸஜ்ஜிதப்³ப³ங். ஏதேன நிஸ்ஸக்³கி³யங் ஆபன்னம்பி ஆபஜ்ஜதீதி ஏகே. பரஸ்ஸ ரூபியக்³க³ஹணங் பரிவத்தனந்தி ரூபியே அக்³க³ஹிதே தஸ்ஸ அபா⁴வதோ இமினாவ ஆபத்தி, ந புரிமேன ஓமஸவாதோ³ விய. முஸாவாதே³ன முஸா வத³ந்தஸ்ஸாபி ஹி ஓமஸவாதே³னேவ ஆபத்தி. நிஸ்ஸக்³கி³யவத்து²னா து³க்கட…பே॰… ஏஸேவ நயோதி ஏதஸ்ஸ யுத்திங் த³ஸ்ஸெந்தோ ‘‘யோ ஹி அய’’ந்தி ஆஹ.
589.Nissaggiyavatthunā nissaggiyavatthuṃ…pe… aparāparaparivattane imināti ettha ekasmiṃ eva vatthusmiṃ dvinnaṃ sikkhāpadānaṃ vasena ekato āpatti vuttā, taṃ pana pacchimassa vasena nissajjitabbaṃ. Etena nissaggiyaṃ āpannampi āpajjatīti eke. Parassa rūpiyaggahaṇaṃ parivattananti rūpiye aggahite tassa abhāvato imināva āpatti, na purimena omasavādo viya. Musāvādena musā vadantassāpi hi omasavādeneva āpatti. Nissaggiyavatthunā dukkaṭa…pe… eseva nayoti etassa yuttiṃ dassento ‘‘yo hi aya’’nti āha.
வட்³டி⁴ங் பயோஜெந்தஸ்ஸாதி எத்த² இத³ங் க³ஹெத்வா ஸதி மாஸே, ஸதி ஸங்வச்ச²ரே ‘‘எத்தகங் தே³ஹீ’’தி சே வத³தி. ரூபியஸங்வோஹாரோ ஹோதி. வினா கப்பியகாரகேன ‘‘எத்தகா வுட்³டி⁴ ஹோது, எத்தகங் க³ண்ஹா’’தி வத³தோ து³க்கடங் கயவிக்கயலக்க²ணாபா⁴வதோ. ‘‘மூலே மூலஸாமிகான’’ந்திஆதி³ கப்பியகரணூபாயத³ஸ்ஸனத்த²ங் வுத்தங், ந கேவலங் நிஸ்ஸட்ட²ங் அபரிபோ⁴க³ங் ஹோதி, புன ஏவங் கதே பரிபு⁴ஞ்ஜிதுங் வட்டதி. தஸ்ஸபி பரிபோ⁴கே³ மூலஸ்ஸ கப்பியகரணூபாயோ சே ந ஹோதி, கப்பியங் ஆசிக்கி²தப்³ப³ந்தி யதா² பாளியா செத்த² கப்பியகரணூபாயோ, ஸோ ச ததியபத்தேபி, ‘‘யதா² ச அத்தனோ அத்தா²ய க³ஹிதே ஏவரூபுபாயோ, ததா² ஸங்கா⁴தி³அத்தா²ய க³ஹிதேபி ஏஸோ வா’’தி வுத்தங். இமே கிர பட²மது³தியபத்தே யாவ க³ஹட்டே²ன பரிவத்தேதி, தாவ ந கப்பியகரணூபாயோ, அனேகபுரிஸயுக³ம்பி ‘‘அகப்பியா ஏவா’’தி அட்ட²கதா²யங் வுத்தங். அனுக³ண்டி²பதே³ பன ‘‘ஸங்க⁴ஸந்தகங் கப்பியப⁴ண்ட³ங் விக்கிணித்வா ஆக³தகஹாபணானிபி படிக்³க³ஹணங் மோசெத்வாவ ஸம்படிச்சி²தப்³பா³னி, தஸ்மா கப்பியகாரகோ சே இமானி தானி கஹாபணானீதி வத³தி, ந வட்டதியேவ, படிக்கி²பிதப்³ப³ங், ந விசாரேதப்³ப³ங், விசாரேதி சே? ஸப்³பே³ஸங் ந கப்பதி. படிக்³க³ஹணங் மோசெத்வா ஸம்படிச்சி²தானி சே விசாரேதி, தஸ்ஸேவ ந வட்டதீ’’தி அபி⁴க்க²ணங் வுத்தங்.
Vaḍḍhiṃ payojentassāti ettha idaṃ gahetvā sati māse, sati saṃvacchare ‘‘ettakaṃ dehī’’ti ce vadati. Rūpiyasaṃvohāro hoti. Vinā kappiyakārakena ‘‘ettakā vuḍḍhi hotu, ettakaṃ gaṇhā’’ti vadato dukkaṭaṃ kayavikkayalakkhaṇābhāvato. ‘‘Mūle mūlasāmikāna’’ntiādi kappiyakaraṇūpāyadassanatthaṃ vuttaṃ, na kevalaṃ nissaṭṭhaṃ aparibhogaṃ hoti, puna evaṃ kate paribhuñjituṃ vaṭṭati. Tassapi paribhoge mūlassa kappiyakaraṇūpāyo ce na hoti, kappiyaṃ ācikkhitabbanti yathā pāḷiyā cettha kappiyakaraṇūpāyo, so ca tatiyapattepi, ‘‘yathā ca attano atthāya gahite evarūpupāyo, tathā saṅghādiatthāya gahitepi eso vā’’ti vuttaṃ. Ime kira paṭhamadutiyapatte yāva gahaṭṭhena parivatteti, tāva na kappiyakaraṇūpāyo, anekapurisayugampi ‘‘akappiyā evā’’ti aṭṭhakathāyaṃ vuttaṃ. Anugaṇṭhipade pana ‘‘saṅghasantakaṃ kappiyabhaṇḍaṃ vikkiṇitvā āgatakahāpaṇānipi paṭiggahaṇaṃ mocetvāva sampaṭicchitabbāni, tasmā kappiyakārako ce imāni tāni kahāpaṇānīti vadati, na vaṭṭatiyeva, paṭikkhipitabbaṃ, na vicāretabbaṃ, vicāreti ce? Sabbesaṃ na kappati. Paṭiggahaṇaṃ mocetvā sampaṭicchitāni ce vicāreti, tasseva na vaṭṭatī’’ti abhikkhaṇaṃ vuttaṃ.
ரூபியஸங்வோஹாரஸிக்கா²பத³வண்ணனா நிட்டி²தா.
Rūpiyasaṃvohārasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 9. ரூபியஸங்வோஹாரஸிக்கா²பத³ங் • 9. Rūpiyasaṃvohārasikkhāpadaṃ
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / 9. ரூபியஸங்வோஹாரஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 9. Rūpiyasaṃvohārasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 9. ரூபியஸங்வோஹாரஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 9. Rūpiyasaṃvohārasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 9. ரூபியஸங்வோஹாரஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 9. Rūpiyasaṃvohārasikkhāpadavaṇṇanā