Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பஞ்சபகரண-அனுடீகா • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    10. ஸப்³ப³ஸங்யோஜனப்பஹானகதா²வண்ணனா

    10. Sabbasaṃyojanappahānakathāvaṇṇanā

    413. ஸதிபி கேஸஞ்சி ஸங்யோஜனானங் ஹெட்டி²மமக்³கே³ஹி பஹீனத்தே ‘‘பஞ்சன்னங் ஓரம்பா⁴கி³யானங் ஸங்யோஜனானங் பரிக்க²யா’’திஆதீ³ஸு விய வண்ணப⁴ணனமுகே²ன அனவஸேஸதஞ்ச ஸந்தா⁴ய ஸப்³ப³ஸங்யோஜனப்பஹானகித்தனங் பரியாயவசனந்தி ஆஹ ‘‘இமங் பரியாயங் அக்³க³ஹெத்வா’’தி. அரஹத்தமக்³கே³ன பஜஹனதோ ஏவாதி க³ண்ஹாதீதி அக்³க³மக்³கோ³ ஏவ ஸப்³ப³ஸங்யோஜனானி பஜஹதீதி லத்³தி⁴ங் க³ண்ஹாதீதி வத³ந்தி பத³காரா. ஏவங் ஸதீதி யதி³ அனவஸேஸதாமத்தேன ததா² படிஜானாதி.

    413. Satipi kesañci saṃyojanānaṃ heṭṭhimamaggehi pahīnatte ‘‘pañcannaṃ orambhāgiyānaṃ saṃyojanānaṃ parikkhayā’’tiādīsu viya vaṇṇabhaṇanamukhena anavasesatañca sandhāya sabbasaṃyojanappahānakittanaṃ pariyāyavacananti āha ‘‘imaṃ pariyāyaṃ aggahetvā’’ti. Arahattamaggena pajahanato evāti gaṇhātīti aggamaggo eva sabbasaṃyojanāni pajahatīti laddhiṃ gaṇhātīti vadanti padakārā. Evaṃ satīti yadi anavasesatāmattena tathā paṭijānāti.

    ஸப்³ப³ஸங்யோஜனப்பஹானகதா²வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Sabbasaṃyojanappahānakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.

    சதுத்த²வக்³க³வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Catutthavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / அபி⁴த⁴ம்மபிடக • Abhidhammapiṭaka / கதா²வத்து²பாளி • Kathāvatthupāḷi / (42) 10. ஸப்³ப³ஸங்யோஜனப்பஹானகதா² • (42) 10. Sabbasaṃyojanappahānakathā

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (அட்ட²கதா²) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / பஞ்சபகரண-அட்ட²கதா² • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / 10. ஸப்³ப³ஸங்யோஜனப்பஹானகதா²வண்ணனா • 10. Sabbasaṃyojanappahānakathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / பஞ்சபகரண-மூலடீகா • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / 10. ஸப்³ப³ஸங்யோஜனப்பஹானகதா²வண்ணனா • 10. Sabbasaṃyojanappahānakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact