Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi

    8. ஸஹத⁴ம்மிகவக்³கோ³

    8. Sahadhammikavaggo

    172. பி⁴க்கூ²ஹி ஸஹத⁴ம்மிகங் வுச்சமானோ – ‘‘ந தாவாஹங், ஆவுஸோ, ஏதஸ்மிங் ஸிக்கா²பதே³ ஸிக்கி²ஸ்ஸாமி யாவ ந அஞ்ஞங் பி⁴க்கு²ங் ப்³யத்தங் வினயத⁴ரங் பரிபுச்சி²ஸ்ஸாமீ’’தி ப⁴ணந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. ப⁴ணதி, பயோகே³ து³க்கடங்; ப⁴ணிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    172. Bhikkhūhi sahadhammikaṃ vuccamāno – ‘‘na tāvāhaṃ, āvuso, etasmiṃ sikkhāpade sikkhissāmi yāva na aññaṃ bhikkhuṃ byattaṃ vinayadharaṃ paripucchissāmī’’ti bhaṇanto dve āpattiyo āpajjati. Bhaṇati, payoge dukkaṭaṃ; bhaṇite āpatti pācittiyassa.

    வினயங் விவண்ணெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. விவண்ணேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; விவண்ணிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Vinayaṃ vivaṇṇento dve āpattiyo āpajjati. Vivaṇṇeti, payoge dukkaṭaṃ; vivaṇṇite āpatti pācittiyassa.

    மோஹெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. அனாரோபிதே மோஹே மோஹேதி, ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸ; ஆரோபிதே மோஹே மோஹேதி, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Mohento dve āpattiyo āpajjati. Anāropite mohe moheti, āpatti dukkaṭassa; āropite mohe moheti, āpatti pācittiyassa.

    பி⁴க்கு²ஸ்ஸ குபிதோ அனத்தமனோ பஹாரங் தெ³ந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. பஹரதி, பயோகே³ து³க்கடங்; பஹதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ .

    Bhikkhussa kupito anattamano pahāraṃ dento dve āpattiyo āpajjati. Paharati, payoge dukkaṭaṃ; pahate āpatti pācittiyassa .

    பி⁴க்கு²ஸ்ஸ குபிதோ அனத்தமனோ தலஸத்திகங் உக்³கி³ரந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. உக்³கி³ரதி, பயோகே³ து³க்கடங்; உக்³கி³ரிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Bhikkhussa kupito anattamano talasattikaṃ uggiranto dve āpattiyo āpajjati. Uggirati, payoge dukkaṭaṃ; uggirite āpatti pācittiyassa.

    பி⁴க்கு²ங் அமூலகேன ஸங்கா⁴தி³ஸேஸேன அனுத்³த⁴ங்ஸெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. அனுத்³த⁴ங்ஸேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; அனுத்³த⁴ங்ஸிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Bhikkhuṃ amūlakena saṅghādisesena anuddhaṃsento dve āpattiyo āpajjati. Anuddhaṃseti, payoge dukkaṭaṃ; anuddhaṃsite āpatti pācittiyassa.

    பி⁴க்கு²ஸ்ஸ ஸஞ்சிச்ச குக்குச்சங் உபத³ஹந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. உபத³ஹதி, பயோகே³ து³க்கடங்; உபத³ஹிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Bhikkhussa sañcicca kukkuccaṃ upadahanto dve āpattiyo āpajjati. Upadahati, payoge dukkaṭaṃ; upadahite āpatti pācittiyassa.

    பி⁴க்கூ²னங் ப⁴ண்ட³னஜாதானங் கலஹஜாதானங் விவாதா³பன்னானங் உபஸ்ஸுதிங் திட்ட²ந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. ‘‘ஸொஸ்ஸாமீ’’தி க³ச்ச²தி, ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸ; யத்த² டி²தோ ஸுணாதி, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Bhikkhūnaṃ bhaṇḍanajātānaṃ kalahajātānaṃ vivādāpannānaṃ upassutiṃ tiṭṭhanto dve āpattiyo āpajjati. ‘‘Sossāmī’’ti gacchati, āpatti dukkaṭassa; yattha ṭhito suṇāti, āpatti pācittiyassa.

    த⁴ம்மிகானங் கம்மானங் ச²ந்த³ங் த³த்வா பச்சா² கீ²யனத⁴ம்மங் ஆபஜ்ஜந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. கி²ய்யதி, பயோகே³ து³க்கடங்; கி²ய்யிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Dhammikānaṃ kammānaṃ chandaṃ datvā pacchā khīyanadhammaṃ āpajjanto dve āpattiyo āpajjati. Khiyyati, payoge dukkaṭaṃ; khiyyite āpatti pācittiyassa.

    ஸங்கே⁴ வினிச்ச²யகதா²ய வத்தமானாய ச²ந்த³ங் அத³த்வா உட்டா²யாஸனா பக்கமந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. பரிஸாய ஹத்த²பாஸங் விஜஹந்தஸ்ஸ ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸ; விஜஹிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Saṅghe vinicchayakathāya vattamānāya chandaṃ adatvā uṭṭhāyāsanā pakkamanto dve āpattiyo āpajjati. Parisāya hatthapāsaṃ vijahantassa āpatti dukkaṭassa; vijahite āpatti pācittiyassa.

    ஸமக்³கே³ன ஸங்கே⁴ன சீவரங் த³த்வா பச்சா² கீ²யனத⁴ம்மங் ஆபஜ்ஜந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. கி²ய்யதி, பயோகே³ து³க்கடங்; கி²ய்யிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Samaggena saṅghena cīvaraṃ datvā pacchā khīyanadhammaṃ āpajjanto dve āpattiyo āpajjati. Khiyyati, payoge dukkaṭaṃ; khiyyite āpatti pācittiyassa.

    ஜானங் ஸங்கி⁴கங் லாப⁴ங் பரிணதங் புக்³க³லஸ்ஸ பரிணாமெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. பரிணாமேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; பரிணாமிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Jānaṃ saṅghikaṃ lābhaṃ pariṇataṃ puggalassa pariṇāmento dve āpattiyo āpajjati. Pariṇāmeti, payoge dukkaṭaṃ; pariṇāmite āpatti pācittiyassa.

    ஸஹத⁴ம்மிகவக்³கோ³ அட்ட²மோ.

    Sahadhammikavaggo aṭṭhamo.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact