Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
12. ஸஹாயகஸுத்தவண்ணனா
12. Sahāyakasuttavaṇṇanā
246. த்³வாத³ஸமே சிரரத்தங்ஸமேதிகாதி தீ³க⁴ரத்தங் ஸங்ஸந்தி³த்வா ஸமெத்வா டி²தலத்³தி⁴னோ. தே கிர பஞ்சஜாதிஸதானி ஏகதோவ விசரிங்ஸு. ஸமேதி நேஸங் ஸத்³த⁴ம்மோதி இதா³னி இமேஸங் அயங் ஸாஸனத⁴ம்மோ ஸங்ஸந்த³தி ஸமேதி. த⁴ம்மே பு³த்³த⁴ப்பவேதி³தேதி பு³த்³தே⁴ன பவேதி³தே த⁴ம்மே ஏதேஸங் ஸாஸனத⁴ம்மோ ஸோப⁴தீதி அத்தோ². ஸுவினீதா கப்பினேனாதி அத்தனோ உபஜ்ஜா²யேன அரியப்பவேதி³தே த⁴ம்மே ஸுட்டு² வினீதா. ஸேஸங் ஸப்³ப³த்த² உத்தானமேவாதி. த்³வாத³ஸமங்.
246. Dvādasame cirarattaṃsametikāti dīgharattaṃ saṃsanditvā sametvā ṭhitaladdhino. Te kira pañcajātisatāni ekatova vicariṃsu. Sameti nesaṃ saddhammoti idāni imesaṃ ayaṃ sāsanadhammo saṃsandati sameti. Dhamme buddhappavediteti buddhena pavedite dhamme etesaṃ sāsanadhammo sobhatīti attho. Suvinītā kappinenāti attano upajjhāyena ariyappavedite dhamme suṭṭhu vinītā. Sesaṃ sabbattha uttānamevāti. Dvādasamaṃ.
பி⁴க்கு²ஸங்யுத்தவண்ணனா நிட்டி²தா.
Bhikkhusaṃyuttavaṇṇanā niṭṭhitā.
இதி ஸாரத்த²ப்பகாஸினியா ஸங்யுத்தனிகாய-அட்ட²கதா²ய
Iti sāratthappakāsiniyā saṃyuttanikāya-aṭṭhakathāya
நிதா³னவக்³க³வண்ணனா நிட்டி²தா.
Nidānavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 12. ஸஹாயகஸுத்தங் • 12. Sahāyakasuttaṃ
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 12. ஸஹாயகஸுத்தவண்ணனா • 12. Sahāyakasuttavaṇṇanā