Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    2. ஸக்கனாமஸுத்தவண்ணனா

    2. Sakkanāmasuttavaṇṇanā

    236. து³தியே ஸக்கனாமகோதி ஏவங் நாமகோ ஏகோ யக்கோ², ஸோ கிர மாரபக்கி²கயக்கோ². விப்பமுத்தஸ்ஸாதி தீஹி ப⁴வேஹி விப்பமுத்தஸ்ஸ. யத³ஞ்ஞந்தி யங் அஞ்ஞங். வண்ணேனாதி காரணேன. ஸங்வாஸோதி ஏகதோ வாஸோ, ஸக்கி²த⁴ம்மோ மித்தத⁴ம்மோதி அத்தோ². ஸப்பஞ்ஞோதி ஸுபஞ்ஞோ ஸம்பு³த்³தோ⁴. து³தியங்.

    236. Dutiye sakkanāmakoti evaṃ nāmako eko yakkho, so kira mārapakkhikayakkho. Vippamuttassāti tīhi bhavehi vippamuttassa. Yadaññanti yaṃ aññaṃ. Vaṇṇenāti kāraṇena. Saṃvāsoti ekato vāso, sakkhidhammo mittadhammoti attho. Sappaññoti supañño sambuddho. Dutiyaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 2. ஸக்கனாமஸுத்தங் • 2. Sakkanāmasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 2. ஸக்கனாமஸுத்தவண்ணனா • 2. Sakkanāmasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact