Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    2. ஸக்கனாமஸுத்தவண்ணனா

    2. Sakkanāmasuttavaṇṇanā

    258. து³தியே மனுஸ்ஸபூ⁴தோதி மக³த⁴ரட்டே² மசலகா³மே மனுஸ்ஸபூ⁴தோ. ஆவஸத²ங் அதா³ஸீதி சதுமஹாபதே² மஹாஜனஸ்ஸ ஆவஸத²ங் காரெத்வா அதா³ஸி. ஸஹஸ்ஸம்பி அத்தா²னந்தி ஸஹஸ்ஸம்பி காரணானங், ஜனஸஹஸ்ஸேன வா வசனஸஹஸ்ஸேன வா ஓஸாரிதே ‘‘அயங் இமஸ்ஸ அத்தோ², அயங் இமஸ்ஸ அத்தோ²’’தி ஏகபதே³ டி²தோவ வினிச்சி²னதி. து³தியங்.

    258. Dutiye manussabhūtoti magadharaṭṭhe macalagāme manussabhūto. Āvasathaṃ adāsīti catumahāpathe mahājanassa āvasathaṃ kāretvā adāsi. Sahassampi atthānanti sahassampi kāraṇānaṃ, janasahassena vā vacanasahassena vā osārite ‘‘ayaṃ imassa attho, ayaṃ imassa attho’’ti ekapade ṭhitova vinicchinati. Dutiyaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 2. ஸக்கனாமஸுத்தங் • 2. Sakkanāmasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 2. ஸக்கனாமஸுத்தவண்ணனா • 2. Sakkanāmasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact