Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / சூளவக்³க³-அட்ட²கதா² • Cūḷavagga-aṭṭhakathā

    ஸமோதா⁴னபரிவாஸகதா²

    Samodhānaparivāsakathā

    125. ததோ பரங் பக்க²படிச்ச²ன்னாய ஆபத்தியா அந்தோபரிவாஸதோ பட்டா²ய பஞ்சாஹபடிச்ச²ன்னாய அந்தராபத்தியா வஸேன ஸமோதா⁴னபரிவாஸோ ச, ஸமோதா⁴னமானத்தஞ்ச த³ஸ்ஸிதங். எத்த² ச மானத்தசாரிகமானத்தாரஹகாலேபி ஆபன்னாய ஆபத்தியா மூலாயபடிகஸ்ஸனே கதே மானத்தசிண்ணதி³வஸாபி பரிவாஸபரிவுத்த²தி³வஸாபி ஸப்³பே³ மக்கி²தாவ ஹொந்தி. கஸ்மா? யஸ்மா படிச்ச²ன்னா அந்தராபத்தி. தேனேவ வுத்தங் – ‘‘மூலாய படிகஸ்ஸித்வா புரிமாய ஆபத்தியா ஸமோதா⁴னபரிவாஸங் த³த்வா சா²ரத்தங் மானத்தங் தே³தூ’’தி. ததோ பரங் ஸப்³பா³ அந்தராபத்தியோ யோஜெத்வா அப்³பா⁴னகம்மங் த³ஸ்ஸெத்வா ஸுக்கவிஸ்ஸட்டி²வத்து² நிட்டா²பிதங்.

    125. Tato paraṃ pakkhapaṭicchannāya āpattiyā antoparivāsato paṭṭhāya pañcāhapaṭicchannāya antarāpattiyā vasena samodhānaparivāso ca, samodhānamānattañca dassitaṃ. Ettha ca mānattacārikamānattārahakālepi āpannāya āpattiyā mūlāyapaṭikassane kate mānattaciṇṇadivasāpi parivāsaparivutthadivasāpi sabbe makkhitāva honti. Kasmā? Yasmā paṭicchannā antarāpatti. Teneva vuttaṃ – ‘‘mūlāya paṭikassitvā purimāya āpattiyā samodhānaparivāsaṃ datvā chārattaṃ mānattaṃ detū’’ti. Tato paraṃ sabbā antarāpattiyo yojetvā abbhānakammaṃ dassetvā sukkavissaṭṭhivatthu niṭṭhāpitaṃ.

    ஸமோதா⁴னபரிவாஸகதா² நிட்டி²தா.

    Samodhānaparivāsakathā niṭṭhitā.

    ஸுக்கவிஸ்ஸட்டி²கதா² ச நிட்டி²தா.

    Sukkavissaṭṭhikathā ca niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / சூளவக்³க³பாளி • Cūḷavaggapāḷi / ஸமோதா⁴னபரிவாஸோ • Samodhānaparivāso

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / ஸமோதா⁴னபரிவாஸகதா²வண்ணனா • Samodhānaparivāsakathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / ஸமோதா⁴னபரிவாஸகதா² • Samodhānaparivāsakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact