Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi |
ஸமோதா⁴னபரிவாஸகதா²
Samodhānaparivāsakathā
125. ததோதி படிச்ச²ன்னவாரதோ, பரங் த³ஸ்ஸிதந்தி ஸம்ப³ந்தோ⁴. எத்த² சாதி ஏதஸ்மிங் வாரே ச. யஸ்மாதி யஸ்மா காரணா, யேன காரணேன வா. தேனேவாதி தேனேவ காரணேன, தஸ்மா காரணா வா, ‘‘மூலாய…பே॰… தே³தூ’’தி வுத்தந்தி யோஜனா. தஸ்மா ஸப்³பே³ மக்கி²தாவ ஹொந்தீதி யோஜனா. ததோதி வாரதோ பரங் நிட்டா²பிதந்தி ஸம்ப³ந்தோ⁴.
125.Tatoti paṭicchannavārato, paraṃ dassitanti sambandho. Ettha cāti etasmiṃ vāre ca. Yasmāti yasmā kāraṇā, yena kāraṇena vā. Tenevāti teneva kāraṇena, tasmā kāraṇā vā, ‘‘mūlāya…pe… detū’’ti vuttanti yojanā. Tasmā sabbe makkhitāva hontīti yojanā. Tatoti vārato paraṃ niṭṭhāpitanti sambandho.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / சூளவக்³க³பாளி • Cūḷavaggapāḷi / ஸமோதா⁴னபரிவாஸோ • Samodhānaparivāso
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / சூளவக்³க³-அட்ட²கதா² • Cūḷavagga-aṭṭhakathā / ஸமோதா⁴னபரிவாஸகதா² • Samodhānaparivāsakathā