O lume a cunoașterii

    Sănătate

    O terapie revoluţionară pentru fibroza chistică ar putea îmbunătăţi profund calitatea vieţii pacienţilor, spun medicii. »
    Un nou studiu spune că rujeola poate continua să slăbească sistemul imunitar al organismului pe o durată de până la trei ani de la vindecarea ei, mult mai mult decât se cunoştea anterior. »
    O echipă de la Universitatea Duke din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, au descoperit că celule ale sistemului imunitar care protejează în mod normal creierul, încep să consume un nutrient vital numit arginină în primele etape ale maladiei Alzheimer. »
    Autorităţile ar trebui să indice pe ambalajul arahidelor că nu sunt potrivite pentru copiii cu vârste sub şase ani, spun medicii belgieni de la spitalul din Granz. »
    Un dispozitiv portabil care poate detecta prezenţa anumitor tipuri de cancer în respiraţia oamenilor, a fost dezvoltat de către cercetătorii de la Scoala Politehnică Federală din Lausanne, ca parte a unei colaborări internaţionale. »
    Un tratament pentru infecţii oculare vechi de 1000 de ani ar putea deţine cheia pentru distrugerea microbilor rezistenţi la antibiotice. »
    Cercetătorii de la Murdoch Childrens Research Institute din Melbourne, Australia, au studiat un mod mai simplu de a trata alergia la arahide, care a dat rezultate la patru din cinci copii cu această afecţiune. »
    Spălarea pe mâini cu săpun antibacterian conţinând triclosan, poate fi periculoasă. Această substanţă chimică găsită în produse lichide pentru spălat pe mâini ca şi în multe alte produse de uz casnic, cum ar fi şampoane şi pastă de dinţi, a fost legată de cancer. »
    Cercetători de la Johns Hopkins University School of Medicine şi Bloomberg School of Public Health au încercat să găsească răspunsul la întrebarea de ce unele ţesuturi sunt de milioane de ori mai vulnerabile la cancer decât altele. »
    Ingredientele care dau o consistenţă stabilă pentru îngheţată, ciocolată, snacks-uri şi alte produse ambalate, ar putea să promoveze unele boli cronice inflamatorii. »
    Trei decenii de cercetare în Seychelles au arătat că elemente nutritive găsite în peşte, au proprietăţi de a proteja creierul de potenţialele efecte toxice ale produselor chimice. »
    O proteină recent descoperită, de cercetătorii de la Universitatea din Rochester, New York, la şobolanii fără blană, ar putea explica capacitatea lor unică de a îndepărta cancerul. »
    Cercetătorii elveţieni de la Spitalul Universitar din Zürich testează folosirea oxigenului în tratarea cancerului. »
    Oamenii de ştiinţă de la London's Barts Cancer Institute al Queen Mary University au făcut o descoperire inovatoare în dezvoltarea unui nou tratament pentru cancerul avansat al vezicii urinare, pentru tratamentul căruia nu au existat progrese în ultimii 30 de ani. »
    Turhan Canli, profesor de psihologie şi radiologie de la Universitatea Stony Brook, SUA, consideră că tulburarea depresivă majoră este o boală infecţioasă. »
    Un grup de oameni de ştiinţă chinezi de la Zhangshan School of Medicine, Sun Yat-Sen University, au descoperit şi în prezent testează un virus care ar putea fi folosit pentru a distruge celulele canceroase, fără a afecta pe cele normale. »
    Un regim bogat în flavonoide, substanţe naturale prezente în boabele de cacao, ar putea să frâneze declinul cognitiv ce apare cu vârsta. »
    Expunerea moderată la soare ajută la prevenirea obezităţii şi a diabetului şi este importantă pentru o sănătate bună, dezvăluie un studiu australian. »
    Cercetătorii din Danemarca au descoperit că unele medicamente anti-inflamatorii, pot îmbunătăţi simptomele de depresie clinică. »
    Un studiu realizat la Universitatea din Huddersfield privind proprietăţile anti-inflamatorii ale produselor naturale a relevat posibilitatea de a inhiba inflamaţia celulelor creierului cu ajutorul punicalagin-ului, un compus ce se găseşte în fructul de rodie. »
    O echipă de la Spitalul Universitar din Geneva a descoperit că hormonul Eritropoietina (EPO) ar putea preveni leziunile cerebrale la copiii foarte prematuri. Studiul s-a făcut pe aproape 500 de copii născuţi între 26 şi 31 săptămâni în Elveția. »
    Cercetători de la Universitatea din Cambridge au examinat relaţia între nivelurile sanguine de acizi graşi saturaţi diferiţi şi riscul de diabet zaharat de tip 2 ce poate fi dezvoltat mai târziu în viaţă şi au constatat că acizi graşi saturaţi pot fi asociaţi atât cu creşterea cât şi cu scăderea riscului de dezvoltare a bolii, în funcţie de tipul de acizi graşi prezenţi în sânge. »
    O echipă britanică de cercetători de la Universitatea Bradford a dezvoltat ceea ce ar putea fi un simplu test de sânge care ar putea detecta toate cazurile de cancer. Tehnica presupune supunerea celulelor albe din sânge la lumină ultravioletă, lumină care dăunează ADN-ului celulelor. »
    Experimente de laborator sugerează că un tip de produs chimic găsit în alimentele bogate în amidon gătite la temperaturi ridicate, precum cafeaua, cartofii, pâinea prăjită şi unele produse alimentare pentru copii, ar putea favoriza creşterea celulelor canceroase.. »
    O studentă în al treilea an la Newcastle University Medical School a făcut o descoperire privind fibroza chistică care va îmbunătăţi tratamentul şi ar putea extinde speranţa de viaţă a persoanelor care suferă de această maladie. »
    O diferenţă nou identificată între creierul bărbaţilor şi cel al femeilor cu scleroză multiplă ar putea explica de ce această boală o fac mai mult femeile decât bărbaţii. »
    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Wuerzburg au descoperit o nouă substanţă activă care poate opri creşterea celulelor de cancer de piele. Descoperirea ar putea ajuta contra carcinomului cu celule Merkel, o formă rară dar extrem de agresivă de cancer de piele frecvent întâlnită la persoanele cu un sistem imunitar slăbit. »
    Un nou studiu condus de Universitatea din Cambridge ridică întrebări privind restricţionarea consumului de grăsimi saturate şi încurajarea consumului de grăsimi polinesaturate pentru a preveni bolile de inimă. »
    Washington State University in colaborare cu Texas A&M au descoperit compuşi continuţi în fructul de piersică care pot inhiba creşterea celulelor cancerului de sân şi capacitatea lor de a se răspândi. »
    Cercetările Institutului Karolinska din Suedia au arătat că unele forme de plăci aterosclerotice, nu foarte vechi, de pe pereţii vaselor de sânge, pot dispărea când nivelul de colesterol rău este coborât. »
    Oamenii de ştiinţă de la University of Eastern Finland au finalizat un studiu care confirmă faptul că un aport crescut de peşte gras creşte numărul de particule mari HDL, numit şi colesterol bun. Persoanele care au crescut aportul de peşte la un minimum de 3-4 mese pe săptămână au avut mai mult colesterol bun, HDL, în sânge decât cei care au mâncat mai rar peşte. »
    Cercetătorii de la Duke University School of Medicine din Durham, North Carolina, au stabilit că pacienţii bolnavi de inimă cu o anume modificare genetică au un risc de 38% mai mare de a face atac de cord sau deces. »
    Un studiu început acum patru ani pe populaţiile din Finlanda şi Suedia, lărgit apoi pe 150000 de oameni a găsit, prin testare genetică, o mutaţie rară care protejează chiar şi oamenii graşi de îmbolnavirea de diabet de tip 2. Efectul este foarte puternic, mutaţia reducând cu două treimi riscul de boală, ceea ce îi determină pe cercetători să înceapă căutarea de medicamente care să imite efectul mutaţiei. »
    Cercetătorii de la Universitatea Newcastle, din Marea Britanie, au identificat un antioxidant numit Tiron, care oferă protecţie completă împotriva unor tipuri de radiaţii solare periculoase şi poate ajuta pielea să arate tânără pentru mult timp. »
    Un antioxidant conţinut în ceaiul verde, pare să reducă eficienţa unor medicamente pentru scăderea tensiunii, prin blocarea unora dintre proteinele care transportă moleculele de substanţă din medicament în şi între celule. »
    Cercetătorii de la University of California Irvine, lucrând cu specialişti chinezi, au descoperit în rădăcinile plantei Corydalis, utilizată de secole în medicina chineză pentru tratarea durerii, o substanţă care ameliorează durerea cronică, inclusiv durerile de spate. »
    Cunoscută şi sub numele englezesc de frankincense, care vine din francezul “franc encens”, deoarece a fost mai intâi utilizată în Franţa în… »
    Tahini, sau pasta de susan, este obţinută din seminţe de susan măcinate, cu adaos de ulei de susan. »
    A avea diabet de tip 2 poate insemna că sunteţi deja pe drumul spre Alzheimer, afirmă cercetătorii de la University at Albany din New York în urma unui studiu ce leagă cele două boli. S-ar putea folosi medicamentele pentru Alzheimer încă din stadiul de diabet pentru a preveni tulburările cognitive de la început, au declarat ei. »
    Conform cercetărilor specialiştilor de la Washington University School of Medicine din St. Louis şi University of Pennsylvania, există o conexiune extrem de puternică între problemele de somn şi bolile neurodegenerative. Lipsa de somn creşte riscul de Alzheimer şi perturbarea tiparelor de somn este printre primele semne ale acestei maladii. »






    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact