Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / நெத்திப்பகரணபாளி • Nettippakaraṇapāḷi

    நமோ தஸ்ஸ ப⁴க³வதோ அரஹதோ ஸம்மாஸம்பு³த்³த⁴ஸ்ஸ

    Namo tassa bhagavato arahato sammāsambuddhassa

    கு²த்³த³கனிகாயே

    Khuddakanikāye

    நெத்திப்பகரணபாளி

    Nettippakaraṇapāḷi

    1. ஸங்க³ஹவாரோ

    1. Saṅgahavāro

    யங் லோகோ பூஜயதே, ஸலோகபாலோ ஸதா³ நமஸ்ஸதி ச;

    Yaṃ loko pūjayate, salokapālo sadā namassati ca;

    தஸ்ஸேத ஸாஸனவரங், விதூ³ஹி ஞெய்யங் நரவரஸ்ஸ.

    Tasseta sāsanavaraṃ, vidūhi ñeyyaṃ naravarassa.

    த்³வாத³ஸ பதா³னி ஸுத்தங், தங் ஸப்³ப³ங் ப்³யஞ்ஜனஞ்ச அத்தோ² ச;

    Dvādasa padāni suttaṃ, taṃ sabbaṃ byañjanañca attho ca;

    தங் விஞ்ஞெய்யங் உப⁴யங், கோ அத்தோ² ப்³யஞ்ஜனங் கதமங்.

    Taṃ viññeyyaṃ ubhayaṃ, ko attho byañjanaṃ katamaṃ.

    ஸோளஸஹாரா நெத்தி 1, பஞ்சனயா ஸாஸனஸ்ஸ பரியெட்டி²;

    Soḷasahārā netti 2, pañcanayā sāsanassa pariyeṭṭhi;

    அட்டா²ரஸமூலபதா³, மஹகச்சானேன 3 நித்³தி³ட்டா².

    Aṭṭhārasamūlapadā, mahakaccānena 4 niddiṭṭhā.

    ஹாரா ப்³யஞ்ஜனவிசயோ, ஸுத்தஸ்ஸ நயா தயோ ச ஸுத்தத்தோ²;

    Hārā byañjanavicayo, suttassa nayā tayo ca suttattho;

    உப⁴யங் பரிக்³க³ஹீதங், வுச்சதி ஸுத்தங் யதா²ஸுத்தங்.

    Ubhayaṃ pariggahītaṃ, vuccati suttaṃ yathāsuttaṃ.

    யா சேவ தே³ஸனா யஞ்ச, தே³ஸிதங் உப⁴யமேவ விஞ்ஞெய்யங்;

    Yā ceva desanā yañca, desitaṃ ubhayameva viññeyyaṃ;

    தத்ராயமானுபுப்³பீ³, நவவித⁴ஸுத்தந்தபரியெட்டீ²தி.

    Tatrāyamānupubbī, navavidhasuttantapariyeṭṭhīti.

    ஸங்க³ஹவாரோ.

    Saṅgahavāro.







    Footnotes:
    1. நெத்தீ (க॰)
    2. nettī (ka.)
    3. மஹாகச்சானேன (ஸீ॰)
    4. mahākaccānena (sī.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / நெத்திப்பகரண-அட்ட²கதா² • Nettippakaraṇa-aṭṭhakathā / 1. ஸங்க³ஹவாரவண்ணனா • 1. Saṅgahavāravaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / கு²த்³த³கனிகாய (டீகா) • Khuddakanikāya (ṭīkā) / நெத்திப்பகரண-டீகா • Nettippakaraṇa-ṭīkā / 1. ஸங்க³ஹவாரவண்ணனா • 1. Saṅgahavāravaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / கு²த்³த³கனிகாய (டீகா) • Khuddakanikāya (ṭīkā) / நெத்திவிபா⁴வினீ • Nettivibhāvinī / 1. ஸங்க³ஹவாரஅத்த²விபா⁴வனா • 1. Saṅgahavāraatthavibhāvanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact