Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    7. ஸங்க⁴பே⁴த³ஸுத்தவண்ணனா

    7. Saṅghabhedasuttavaṇṇanā

    37. ஸத்தமே வத்தூ²ஹீதி காரணேஹி. அவகஸ்ஸந்தீதி பரிஸங் ஆகட்³ட⁴ந்தி விஜடெந்தி ஏகமந்தங் உஸ்ஸாரெந்தி. அபகஸ்ஸந்தீதி அதிவிய ஆகட்³ட⁴ந்தி, யதா² விஸங்ஸட்டா² ஹொந்தி, ஏவங் கரொந்தி. ஆவேனி கம்மானி கரொந்தீதி விஸுங் ஸங்க⁴கம்மானி கரொந்தி.

    37. Sattame vatthūhīti kāraṇehi. Avakassantīti parisaṃ ākaḍḍhanti vijaṭenti ekamantaṃ ussārenti. Apakassantīti ativiya ākaḍḍhanti, yathā visaṃsaṭṭhā honti, evaṃ karonti. Āveni kammāni karontīti visuṃ saṅghakammāni karonti.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 7. ஸங்க⁴பே⁴த³ஸுத்தங் • 7. Saṅghabhedasuttaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact