Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    (8) 3. ஸனிமித்தவக்³க³வண்ணனா

    (8) 3. Sanimittavaggavaṇṇanā

    78-79. ததியஸ்ஸ பட²மே ஸனிமித்தாதி ஸகாரணா. து³தியாதீ³ஸுபி ஏஸேவ நயோ. நிதா³னங் ஹேது ஸங்கா²ரோ பச்சயோ ரூபந்தி ஸப்³பா³னிபி ஹி ஏதானி காரணவேவசனானேவ.

    78-79. Tatiyassa paṭhame sanimittāti sakāraṇā. Dutiyādīsupi eseva nayo. Nidānaṃ hetu saṅkhāro paccayo rūpanti sabbānipi hi etāni kāraṇavevacanāneva.

    84. ஸத்தமே ஸவேத³னாதி பச்சயபூ⁴தாய ஸம்பயுத்தவேத³னாய ஸதியேவ உப்பஜ்ஜந்தி, நாஸதீதி அத்தோ². அட்ட²மனவமேஸுபி ஏஸேவ நயோ.

    84. Sattame savedanāti paccayabhūtāya sampayuttavedanāya satiyeva uppajjanti, nāsatīti attho. Aṭṭhamanavamesupi eseva nayo.

    87. த³ஸமே ஸங்க²தாரம்மணாதி பச்சயனிப்³ப³த்தங் ஸங்க²தத⁴ம்மங் ஆரம்மணங் கத்வாவ உப்பஜ்ஜந்தி. நோ அஸங்க²தாரம்மணாதி அஸங்க²தங் பன நிப்³பா³னங் ஆரப்³ப⁴ ந உப்பஜ்ஜந்தி. ந ஹொந்தீதி மக்³க³க்க²ணே ந ஹொந்தி நாம, ப²லே பத்தே நாஹேஸுந்தி. ஏவமேதேஸு த³ஸஸுபி டா²னேஸு யாவ அரஹத்தா தே³ஸனா தே³ஸிதாதி.

    87. Dasame saṅkhatārammaṇāti paccayanibbattaṃ saṅkhatadhammaṃ ārammaṇaṃ katvāva uppajjanti. No asaṅkhatārammaṇāti asaṅkhataṃ pana nibbānaṃ ārabbha na uppajjanti. Na hontīti maggakkhaṇe na honti nāma, phale patte nāhesunti. Evametesu dasasupi ṭhānesu yāva arahattā desanā desitāti.

    ஸனிமித்தவக்³கோ³ ததியோ.

    Sanimittavaggo tatiyo.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / (8) 3. ஸனிமித்தவக்³கோ³ • (8) 3. Sanimittavaggo

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / (8) 3. ஸனிமித்தவக்³க³வண்ணனா • (8) 3. Sanimittavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact