Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    4. ஸங்கமனத்தா²தே²ரீஅபதா³னங்

    4. Saṅkamanatthātherīapadānaṃ

    31.

    31.

    ‘‘விபஸ்ஸிஸ்ஸ ப⁴க³வதோ 1, லோகஜெட்ட²ஸ்ஸ தாதி³னோ;

    ‘‘Vipassissa bhagavato 2, lokajeṭṭhassa tādino;

    ரதி²யங் படிபன்னஸ்ஸ, தாரயந்தஸ்ஸ பாணினோ.

    Rathiyaṃ paṭipannassa, tārayantassa pāṇino.

    32.

    32.

    ‘‘க⁴ரதோ நிக்க²மித்வான, அவகுஜ்ஜா நிபஜ்ஜஹங்;

    ‘‘Gharato nikkhamitvāna, avakujjā nipajjahaṃ;

    அனுகம்பகோ லோகனாதோ², ஸிரஸி 3 அக்கமீ மம 4.

    Anukampako lokanātho, sirasi 5 akkamī mama 6.

    33.

    33.

    ‘‘அக்கமித்வான ஸிரஸி 7, அக³மா லோகனாயகோ;

    ‘‘Akkamitvāna sirasi 8, agamā lokanāyako;

    தேன சித்தப்பஸாதே³ன, துஸிதங் அக³மாஸஹங்.

    Tena cittappasādena, tusitaṃ agamāsahaṃ.

    34.

    34.

    ‘‘கிலேஸா ஜா²பிதா மய்ஹங்…பே॰… விஹராமி அனாஸவா.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavā.

    35.

    35.

    ‘‘ஸ்வாக³தங் வத மே ஆஸி…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    36.

    36.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஸங்கமனத்தா² 9 பி⁴க்கு²னீ இமா கா³தா²யோ அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Itthaṃ sudaṃ saṅkamanatthā 10 bhikkhunī imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ஸங்கமனத்தா²தே²ரியாபதா³னங் சதுத்த²ங்.

    Saṅkamanatthātheriyāpadānaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. கொண்ட³ஞ்ஞஸ்ஸ ப⁴க³வதோ (ஸ்யா॰ பீ॰)
    2. koṇḍaññassa bhagavato (syā. pī.)
    3. ஸீஸந்தே (ஸீ॰ க॰)
    4. ததா³ (ஸ்யா॰ பீ॰)
    5. sīsante (sī. ka.)
    6. tadā (syā. pī.)
    7. ஸம்பு³த்³தோ⁴ (க॰)
    8. sambuddho (ka.)
    9. ஸங்கமனதா³ (ஸ்யா॰)
    10. saṅkamanadā (syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact