Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    4. ஸன்னிட்டா²பகத்தே²ரஅபதா³னங்

    4. Sanniṭṭhāpakattheraapadānaṃ

    70.

    70.

    ‘‘அரஞ்ஞே குடிகங் கத்வா, வஸாமி பப்³ப³தந்தரே;

    ‘‘Araññe kuṭikaṃ katvā, vasāmi pabbatantare;

    லாபா⁴லாபே⁴ன ஸந்துட்டோ², யஸேன அயஸேன ச.

    Lābhālābhena santuṭṭho, yasena ayasena ca.

    71.

    71.

    ‘‘பது³முத்தரோ லோகவிதூ³, ஆஹுதீனங் படிக்³க³ஹோ;

    ‘‘Padumuttaro lokavidū, āhutīnaṃ paṭiggaho;

    வஸீஸதஸஹஸ்ஸேஹி 1, ஆக³ச்சி² மம ஸந்திகங்.

    Vasīsatasahassehi 2, āgacchi mama santikaṃ.

    72.

    72.

    ‘‘உபாக³தங் மஹானாக³ங் 3, ஜலஜுத்தமனாமகங்;

    ‘‘Upāgataṃ mahānāgaṃ 4, jalajuttamanāmakaṃ;

    திணஸந்த²ரங் 5 பஞ்ஞாபெத்வா, அதா³ஸிங் ஸத்து²னோ அஹங்.

    Tiṇasantharaṃ 6 paññāpetvā, adāsiṃ satthuno ahaṃ.

    73.

    73.

    ‘‘பஸன்னசித்தோ ஸுமனோ, ஆமண்ட³ங் பானீயஞ்சஹங்;

    ‘‘Pasannacitto sumano, āmaṇḍaṃ pānīyañcahaṃ;

    அதா³ஸிங் உஜுபூ⁴தஸ்ஸ, விப்பஸன்னேன சேதஸா.

    Adāsiṃ ujubhūtassa, vippasannena cetasā.

    74.

    74.

    ‘‘ஸதஸஹஸ்ஸிதோ கப்பே 7, யங் தா³னமத³தி³ங் ததா³;

    ‘‘Satasahassito kappe 8, yaṃ dānamadadiṃ tadā;

    து³க்³க³திங் நாபி⁴ஜானாமி, ஆமண்ட³ஸ்ஸ இத³ங் ப²லங்.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, āmaṇḍassa idaṃ phalaṃ.

    75.

    75.

    ‘‘ஏகதாலீஸகப்பம்ஹி, ஏகோ ஆஸிங் அரிந்த³மோ;

    ‘‘Ekatālīsakappamhi, eko āsiṃ arindamo;

    ஸத்தரதனஸம்பன்னோ, சக்கவத்தீ மஹப்³ப³லோ.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    76.

    76.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா ஸன்னிட்டா²பகோ 9 தே²ரோ இமா கா³தா²யோ அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā sanniṭṭhāpako 10 thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ஸன்னிட்டா²பகத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் சதுத்த²ங்.

    Sanniṭṭhāpakattherassāpadānaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. பி⁴க்கு²ஸதஸஹஸ்ஸேஹி (ஸ்யா॰)
    2. bhikkhusatasahassehi (syā.)
    3. மஹாவீரங் (ஸீ॰)
    4. mahāvīraṃ (sī.)
    5. திணத்த²ரங் (க॰)
    6. tiṇattharaṃ (ka.)
    7. ஸதஸஹஸ்ஸே இதோ கப்பே (ஸீ॰)
    8. satasahasse ito kappe (sī.)
    9. ஸன்னிதா⁴பகோ (ஸீ॰)
    10. sannidhāpako (sī.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / அபதா³ன-அட்ட²கதா² • Apadāna-aṭṭhakathā / 4. ஸன்னிட்டா²பகத்தே²ரஅபதா³னவண்ணனா • 4. Sanniṭṭhāpakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact