Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā

    2. ஸப்பாணகஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    2. Sappāṇakasikkhāpadavaṇṇanā

    387. ‘‘பாணோ அத்தீ²’’தி ஜானந்தோபி ‘‘மரிஸ்ஸந்தீ’’தி அவிசாரெத்வா பிவதிசே, அனாபத்தி.

    387. ‘‘Pāṇo atthī’’ti jānantopi ‘‘marissantī’’ti avicāretvā pivatice, anāpatti.

    ஜலே பக்கி²பனங் புப்ப²ங், ஜலப்பவேஸனங் இத³ங்;

    Jale pakkhipanaṃ pupphaṃ, jalappavesanaṃ idaṃ;

    ஏவங் உபி⁴ன்னங் நானத்தங், ஞெய்யங் ஞாணவதா ஸதா³தி.

    Evaṃ ubhinnaṃ nānattaṃ, ñeyyaṃ ñāṇavatā sadāti.

    ஸப்பாணகஸிக்கா²பத³வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Sappāṇakasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 7. ஸப்பாணகவக்³கோ³ • 7. Sappāṇakavaggo

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / 2. ஸப்பாணகஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 2. Sappāṇakasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 2. ஸப்பாணகஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 2. Sappāṇakasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 2. ஸப்பாணகஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 2. Sappāṇakasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 2. ஸப்பாணகஸிக்கா²பத³ங் • 2. Sappāṇakasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact