Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    3. ஸரணக³மனியத்தே²ரஅபதா³னங்

    3. Saraṇagamaniyattheraapadānaṃ

    20.

    20.

    ‘‘உபி⁴ன்னங் தே³வராஜூனங், ஸங்கா³மோ ஸமுபட்டி²தோ;

    ‘‘Ubhinnaṃ devarājūnaṃ, saṅgāmo samupaṭṭhito;

    அஹோஸி ஸமுபப்³யூள்ஹோ 1, மஹாகோ⁴ஸோ அவத்தத² 2.

    Ahosi samupabyūḷho 3, mahāghoso avattatha 4.

    21.

    21.

    ‘‘பது³முத்தரோ லோகவிதூ³, ஆஹுதீனங் படிக்³க³ஹோ;

    ‘‘Padumuttaro lokavidū, āhutīnaṃ paṭiggaho;

    அந்தலிக்கே² டி²தோ ஸத்தா², ஸங்வேஜேஸி மஹாஜனங்.

    Antalikkhe ṭhito satthā, saṃvejesi mahājanaṃ.

    22.

    22.

    ‘‘ஸப்³பே³ தே³வா அத்தமனா, நிக்கி²த்தகவசாவுதா⁴;

    ‘‘Sabbe devā attamanā, nikkhittakavacāvudhā;

    ஸம்பு³த்³த⁴ங் அபி⁴வாதெ³த்வா, ஏகக்³கா³ஸிங்ஸு தாவதே³.

    Sambuddhaṃ abhivādetvā, ekaggāsiṃsu tāvade.

    23.

    23.

    ‘‘மய்ஹங் 5 ஸங்கப்பமஞ்ஞாய, வாசாஸபி⁴முதீ³ரயி;

    ‘‘Mayhaṃ 6 saṅkappamaññāya, vācāsabhimudīrayi;

    அனுகம்பகோ லோகவிதூ³, நிப்³பா³பேஸி மஹாஜனங்.

    Anukampako lokavidū, nibbāpesi mahājanaṃ.

    24.

    24.

    ‘‘பது³ட்ட²சித்தோ மனுஜோ, ஏகபாணங் விஹேட²யங்;

    ‘‘Paduṭṭhacitto manujo, ekapāṇaṃ viheṭhayaṃ;

    தேன சித்தப்பதோ³ஸேன, அபாயங் உபபஜ்ஜதி.

    Tena cittappadosena, apāyaṃ upapajjati.

    25.

    25.

    ‘‘ஸங்கா³மஸீஸே நாகோ³வ, ப³ஹூ பாணே விஹேட²யங்;

    ‘‘Saṅgāmasīse nāgova, bahū pāṇe viheṭhayaṃ;

    நிப்³பா³பேத² ஸகங் சித்தங், மா ஹஞ்ஞித்தோ² புனப்புனங்.

    Nibbāpetha sakaṃ cittaṃ, mā haññittho punappunaṃ.

    26.

    26.

    ‘‘த்³வின்னம்பி யக்க²ராஜூனங், ஸேனா ஸா விம்ஹிதா அஹு 7;

    ‘‘Dvinnampi yakkharājūnaṃ, senā sā vimhitā ahu 8;

    ஸரணஞ்ச உபாக³ச்சு²ங், லோகஜெட்ட²ங் ஸுதாதி³னங்.

    Saraṇañca upāgacchuṃ, lokajeṭṭhaṃ sutādinaṃ.

    27.

    27.

    ‘‘ஸஞ்ஞாபெத்வான ஜனதங், பத³முத்³த⁴ரி 9 சக்கு²மா;

    ‘‘Saññāpetvāna janataṃ, padamuddhari 10 cakkhumā;

    பெக்க²மானோவ தே³வேஹி, பக்காமி உத்தராமுகோ².

    Pekkhamānova devehi, pakkāmi uttarāmukho.

    28.

    28.

    ‘‘பட²மங் ஸரணங் க³ச்சி²ங், த்³விபதி³ந்த³ஸ்ஸ தாதி³னோ;

    ‘‘Paṭhamaṃ saraṇaṃ gacchiṃ, dvipadindassa tādino;

    கப்பானங் ஸதஸஹஸ்ஸங், து³க்³க³திங் நுபபஜ்ஜஹங்.

    Kappānaṃ satasahassaṃ, duggatiṃ nupapajjahaṃ.

    29.

    29.

    ‘‘மஹாது³ந்து³பி⁴னாமா ச, ஸோளஸாஸுங் ரதே²ஸபா⁴;

    ‘‘Mahādundubhināmā ca, soḷasāsuṃ rathesabhā;

    திங்ஸகப்பஸஹஸ்ஸம்ஹி, ராஜானோ சக்கவத்தினோ.

    Tiṃsakappasahassamhi, rājāno cakkavattino.

    30.

    30.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா ஸரணக³மனியோ தே²ரோ இமா கா³தா²யோ அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā saraṇagamaniyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ஸரணக³மனியத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் ததியங்.

    Saraṇagamaniyattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. ஸமுபப்³பூ³ள்ஹோ (ஸீ॰)
    2. பவத்தத² (ஸீ॰)
    3. samupabbūḷho (sī.)
    4. pavattatha (sī.)
    5. அம்ஹங் (ஸீ॰)
    6. amhaṃ (sī.)
    7. ஸேனாயோ விம்ஹிதா அஹூ (ஸீ॰), ஸேனாபி ஸமிதா அஹு (ஸ்யா॰)
    8. senāyo vimhitā ahū (sī.), senāpi samitā ahu (syā.)
    9. உத்³த⁴ரி பன (ஸீ॰ ஸ்யா॰)
    10. uddhari pana (sī. syā.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / அபதா³ன-அட்ட²கதா² • Apadāna-aṭṭhakathā / 3. ஸரணக³மனியத்தே²ரஅபதா³னவண்ணனா • 3. Saraṇagamaniyattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact