Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / கதா²வத்து²பாளி • Kathāvatthupāḷi

    21. ஏகவீஸதிமவக்³கோ³

    21. Ekavīsatimavaggo

    (200) 1. ஸாஸனகதா²

    (200) 1. Sāsanakathā

    878. ஸாஸனங் நவங் கதந்தி? ஆமந்தா. ஸதிபட்டா²னா நவங் கதாதி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰… ஸாஸனங் நவங் கதந்தி? ஆமந்தா. ஸம்மப்பதா⁴னா…பே॰… இத்³தி⁴பாதா³…பே॰… இந்த்³ரியா…பே॰… ப³லா…பே॰… பொ³ஜ்ஜ²ங்கா³ நவங் கதாதி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰… புப்³பே³ அகுஸலங் பச்சா² குஸலங் கதந்தி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰… புப்³பே³ ஸாஸவங்…பே॰… ஸங்யோஜனியங் க³ந்த²னியங் ஓக⁴னியங் யோக³னியங் நீவரணியங் பராமட்ட²ங் உபாதா³னியங்…பே॰… ஸங்கிலேஸிகங் பச்சா² அஸங்கிலேஸிகங் கதந்தி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰….

    878. Sāsanaṃ navaṃ katanti? Āmantā. Satipaṭṭhānā navaṃ katāti? Na hevaṃ vattabbe…pe… sāsanaṃ navaṃ katanti? Āmantā. Sammappadhānā…pe… iddhipādā…pe… indriyā…pe… balā…pe… bojjhaṅgā navaṃ katāti? Na hevaṃ vattabbe…pe… pubbe akusalaṃ pacchā kusalaṃ katanti? Na hevaṃ vattabbe…pe… pubbe sāsavaṃ…pe… saṃyojaniyaṃ ganthaniyaṃ oghaniyaṃ yoganiyaṃ nīvaraṇiyaṃ parāmaṭṭhaṃ upādāniyaṃ…pe… saṃkilesikaṃ pacchā asaṃkilesikaṃ katanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    அத்தி² கோசி ததா²க³தஸ்ஸ ஸாஸனங் நவங் கரோதீதி? ஆமந்தா. அத்தி² கோசி ஸதிபட்டா²னே நவங் கரோதீதி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰… அத்தி² கோசி ஸம்மப்பதா⁴னே…பே॰… இத்³தி⁴பாதே³…பே॰… இந்த்³ரியே…பே॰… ப³லே…பே॰… பொ³ஜ்ஜ²ங்கே³ நவங் கரோதீதி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰… அத்தி² கோசி புப்³பே³ அகுஸலங் பச்சா² குஸலங் கரோதீதி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰… அத்தி² கோசி புப்³பே³ ஸாஸவங்…பே॰… ஸங்கிலேஸிகங் பச்சா² அஸங்கிலேஸியங் கரோதீதி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰….

    Atthi koci tathāgatassa sāsanaṃ navaṃ karotīti? Āmantā. Atthi koci satipaṭṭhāne navaṃ karotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… atthi koci sammappadhāne…pe… iddhipāde…pe… indriye…pe… bale…pe… bojjhaṅge navaṃ karotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… atthi koci pubbe akusalaṃ pacchā kusalaṃ karotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… atthi koci pubbe sāsavaṃ…pe… saṃkilesikaṃ pacchā asaṃkilesiyaṃ karotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    லப்³பா⁴ ததா²க³தஸ்ஸ ஸாஸனங் புன நவங் காதுந்தி? ஆமந்தா. லப்³பா⁴ ஸதிபட்டா²னா புன நவங் காதுந்தி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰… லப்³பா⁴ ஸம்மப்பதா⁴னா…பே॰… இத்³தி⁴பாதா³…பே॰… இந்த்³ரியா…பே॰… ப³லா…பே॰… பொ³ஜ்ஜ²ங்கா³ புன நவங் காதுந்தி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰… லப்³பா⁴ புப்³பே³ அகுஸலங் பச்சா² குஸலங் காதுந்தி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰… லப்³பா⁴ புப்³பே³ ஸாஸவங்…பே॰… ஸங்கிலேஸியங் பச்சா² அஸங்கிலேஸியங் காதுந்தி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰….

    Labbhā tathāgatassa sāsanaṃ puna navaṃ kātunti? Āmantā. Labbhā satipaṭṭhānā puna navaṃ kātunti? Na hevaṃ vattabbe…pe… labbhā sammappadhānā…pe… iddhipādā…pe… indriyā…pe… balā…pe… bojjhaṅgā puna navaṃ kātunti? Na hevaṃ vattabbe…pe… labbhā pubbe akusalaṃ pacchā kusalaṃ kātunti? Na hevaṃ vattabbe…pe… labbhā pubbe sāsavaṃ…pe… saṃkilesiyaṃ pacchā asaṃkilesiyaṃ kātunti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ஸாஸனகதா² நிட்டி²தா.

    Sāsanakathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (அட்ட²கதா²) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / பஞ்சபகரண-அட்ட²கதா² • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / 1. ஸாஸனகதா²வண்ணனா • 1. Sāsanakathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / பஞ்சபகரண-மூலடீகா • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / 1. ஸாஸனகதா²வண்ணனா • 1. Sāsanakathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / பஞ்சபகரண-அனுடீகா • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / 1. ஸாஸனகதா²வண்ணனா • 1. Sāsanakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact