Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
(9) 4. ஸதிவக்³கோ³
(9) 4. Sativaggo
1-2. ஸதிஸம்பஜஞ்ஞஸுத்தவண்ணனா
1-2. Satisampajaññasuttavaṇṇanā
81-82. நவமஸ்ஸ பட²மங் ஹெட்டா² வுத்தனயமேவ. து³தியே ஸத்³தோ⁴தி து³விதா⁴ய ஸத்³தா⁴ய ஸமன்னாக³தோ. நோ சுபஸங்கமிதாதி ந உபட்ட²ஹதி. நோ ச பரிபுச்சி²தாதி அத்தா²னத்த²ங் காரணாகாரணங் பரிபுச்சி²தா ந ஹோதி. ஸமன்னாக³தோதி ஸாமிஅத்தே² பச்சத்தங், ஸமன்னாக³தஸ்ஸாதி வுத்தங் ஹோதி. ஏகந்தபடிபா⁴னா ததா²க³தங் த⁴ம்மதே³ஸனா ஹோதீதி ததா²க³தஸ்ஸ ஏகந்தபடிபா⁴னா த⁴ம்மதே³ஸனா ஹோதி, ஏகந்தேனேவ படிபா⁴தி உபட்டா²தீதி அத்தோ².
81-82. Navamassa paṭhamaṃ heṭṭhā vuttanayameva. Dutiye saddhoti duvidhāya saddhāya samannāgato. No cupasaṅkamitāti na upaṭṭhahati. Noca paripucchitāti atthānatthaṃ kāraṇākāraṇaṃ paripucchitā na hoti. Samannāgatoti sāmiatthe paccattaṃ, samannāgatassāti vuttaṃ hoti. Ekantapaṭibhānā tathāgataṃ dhammadesanā hotīti tathāgatassa ekantapaṭibhānā dhammadesanā hoti, ekanteneva paṭibhāti upaṭṭhātīti attho.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya
1. ஸதிஸம்பஜஞ்ஞஸுத்தங் • 1. Satisampajaññasuttaṃ
2. புண்ணியஸுத்தங் • 2. Puṇṇiyasuttaṃ
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-10. ஸத்³தா⁴ஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-10. Saddhāsuttādivaṇṇanā