Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā

    7. ஸத்தமஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    7. Sattamasikkhāpadavaṇṇanā

    1053. ஸத்தமே – பரியேஸித்வா ந லப⁴தீதி பி⁴க்கு²னிங் ந லப⁴தி. ஸேஸங் உத்தானமேவ. இமஸ்ஸாபி வித்தா²ரோ பி⁴க்கு²னோவாத³கே வுத்தோயேவ.

    1053. Sattame – pariyesitvā na labhatīti bhikkhuniṃ na labhati. Sesaṃ uttānameva. Imassāpi vitthāro bhikkhunovādake vuttoyeva.

    து⁴ரனிக்கே²பஸமுட்டா²னங் – அகிரியங், ஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், ஸசித்தகங், லோகவஜ்ஜங், காயகம்மங், வசீகம்மங், அகுஸலசித்தங், து³க்க²வேத³னந்தி.

    Dhuranikkhepasamuṭṭhānaṃ – akiriyaṃ, saññāvimokkhaṃ, sacittakaṃ, lokavajjaṃ, kāyakammaṃ, vacīkammaṃ, akusalacittaṃ, dukkhavedananti.

    ஸத்தமஸிக்கா²பத³ங்.

    Sattamasikkhāpadaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³ • Bhikkhunīvibhaṅga / 7. ஸத்தமஸிக்கா²பத³ங் • 7. Sattamasikkhāpadaṃ

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 1. பட²மாதி³ஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 1. Paṭhamādisikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 7-9. ஸத்தம-அட்ட²ம-நவமஸிக்கா²பத³ங் • 7-9. Sattama-aṭṭhama-navamasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact