Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
2-10. ஸத்தஸுத்தாதி³வண்ணனா
2-10. Sattasuttādivaṇṇanā
161-169. து³தியே ஸத்தோ ஸத்தோதி லக்³க³புச்சா². தத்ர ஸத்தோ தத்ர விஸத்தோதி தத்ர லக்³கோ³ தத்ர விலக்³கோ³. பங்ஸ்வாகா³ரகேஹீதி பங்ஸுக⁴ரகேஹி. கேளாயந்தீதி கீளந்தி. த⁴னாயந்தீதி த⁴னங் விய மஞ்ஞந்தி. மமாயந்தீதி ‘‘மம இத³ங், மம இத³’’ந்தி மமத்தங் கரொந்தி, அஞ்ஞஸ்ஸ பு²ஸிதும்பி ந தெ³ந்தி. விகீளனியங் கரொந்தீதி ‘‘நிட்டி²தா கீளா’’தி தே பி⁴ந்த³மானா கீளாவிக³மங் கரொந்தி. ததியே ப⁴வனெத்தீதி ப⁴வரஜ்ஜு. சதுத்த²ங் உத்தானமேவ. பஞ்சமாதீ³ஸு சதூஸு சத்தாரி ஸச்சானி கதி²தானி, த்³வீஸு கிலேஸப்பஹானந்தி. து³தியாதீ³னி.
161-169. Dutiye satto sattoti laggapucchā. Tatra satto tatra visattoti tatra laggo tatra vilaggo. Paṃsvāgārakehīti paṃsugharakehi. Keḷāyantīti kīḷanti. Dhanāyantīti dhanaṃ viya maññanti. Mamāyantīti ‘‘mama idaṃ, mama ida’’nti mamattaṃ karonti, aññassa phusitumpi na denti. Vikīḷaniyaṃ karontīti ‘‘niṭṭhitā kīḷā’’ti te bhindamānā kīḷāvigamaṃ karonti. Tatiye bhavanettīti bhavarajju. Catutthaṃ uttānameva. Pañcamādīsu catūsu cattāri saccāni kathitāni, dvīsu kilesappahānanti. Dutiyādīni.
பட²மோ வக்³கோ³.
Paṭhamo vaggo.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya
2. ஸத்தஸுத்தங் • 2. Sattasuttaṃ
3. ப⁴வனெத்திஸுத்தங் • 3. Bhavanettisuttaṃ
4. பரிஞ்ஞெய்யஸுத்தங் • 4. Pariññeyyasuttaṃ
5. ஸமணஸுத்தங் • 5. Samaṇasuttaṃ
6. து³தியஸமணஸுத்தங் • 6. Dutiyasamaṇasuttaṃ
7. ஸோதாபன்னஸுத்தங் • 7. Sotāpannasuttaṃ
8. அரஹந்தஸுத்தங் • 8. Arahantasuttaṃ
9. ச²ந்த³ராக³ஸுத்தங் • 9. Chandarāgasuttaṃ
10. து³தியச²ந்த³ராக³ஸுத்தங் • 10. Dutiyachandarāgasuttaṃ
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 2-10. ஸத்தஸுத்தாதி³வண்ணனா • 2-10. Sattasuttādivaṇṇanā